Denizlili İlayda Kaygısız, 7 yaşında iken Denizli Santranç İhtisas Spor Kulübünde satranç sporuna başladığı belirtildi. 2012 yılından bu yana düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonaları'nda derece elde ederek beş yıldır milli takım havuzuna girmeye hak kazanmakta ve milli takım kamplarına çağrılmakta olan başarılı bir sporcumuzdur.


DENİZLİLİ İLAYDA KAYGISIZ KATEGORİSİNDE AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ !
Yunanistan'ın Halkidiki şehrinde, 17-25 Haziran 2016 tarihleri arasında, 21 farklı ülkeden 276 sporcunun yarıştığı Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası tamamlandı. 76 sporcumuzun ülkemizi temsil ettiği şampiyonadan Türkiye olarak 2'si altın, 6'sı gümüş, 6'sı bronz ve 1'i takım ikinciliği olmak üzere toplam 15 kupa ve 35 madalya ile döndük. Bronz madalyalardan bir tanesi de Denizli'ye geldi.

Denizli Satranç İhtisas Spor Kulübü sporcusu olan İlayda Kaygısız, Şampiyona'nın 13 Yaş Kızlar Kategorisi'nde mücadele eden 20 sporcunun yaptığı 9 turluk mücadele sonunda 6,5 puanla üçüncü sırada yer alarak Avrupa üçüncüsü oldu ve aynı zamanda uluslararası satranç sıralama puanı (ELO) 2100'ün üstüne çıktığı için WCM (Woman Candidate Master - Bayan Usta Adayı) unvanını almaya hak kazandı.









Zekican Şenkaya