Denizli Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği 66 kişilik ekiple kutsal topraklara umre ziyareti için gitti. Ekip, 10 günlük bir ziyaretten sonra Denizli'ye dönüş yaptı.
Denizli’den 66 Kişilik ekipte 26’sı engelli çocuk, çocukların aileleri ve dernek yönetimi bulunuyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinin yakından ilgilendiği kafile 5 gün Medine ve 5 gün de Mekke’de olmak üzere 10 gün kutsal topraklarda bulundu.
Özürlü çocukların Mekke’de Kabe’yi tavaf sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Dernek Başkanı Nesrin Akbeyik, umre ziyareti için kendilerine destek olan başta Diyanet görevlilerini Denizli müftülüğünü ve hayırsever işadamlarına teşekkür etti. Akbeyik, “Çocuklarımıza böyle bir ayrıcalık yaşattıkları için emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
Denizli’den Umre ziyareti için gidenler arasında ART Televizyonu Programcısı Bahadır Kelci de katıldı. Kelci, “Kutsal topraklara gitmek her müslümanın arzusu, Allah bize böyle bir lütufta bulundu. Herkese nasip etsin oralara gitmeyi, peygamberimizin köyüne ayak basmayı, bu organizasyonu tertipleyen, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.