Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kalan jandarma bölgesindeki tüm mahalleleri ve kör nokta olan tüm yerleri mobese güvenlik kameralarıyla daha güvenli hale getirecek.
Söz konusu çalışma için Denizli Valiliği’nde Vali Şükrü Kocatepe, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Başkan Gürlesin, imza öncesi yaptığı konuşmada, Pamukkale Belediyesi’nin daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile bir protokol yapıldığını bugün ise bir benzer bir protokolün imzalanacağını söyledi.
Pamukkale İlçesi’ndeki tüm mahallerin ayrım yapılmaksızın güvenli hale getirileceğini ifade eden Başkan Gürlesin, şöyle dedi:
‘Buradaki amacımız Pamukkale İl sınırları içesindeki jandarma bölgesi alanı içine giren bütün mahallelerimizde önümüzdeki süreçte mobeselerle donatılmasıdır. Hiçbir mahallemizi ayırım yapmadan bu hizmeti ulaştırmak istiyorduk. Bu amacımızın hayata geçmesi noktasında bu günde Valimiz Şükrü Kocatepe ve İlçe Kaymakamımız Veysel Beyru’yla böyle bir protokole imza atıyoruz. Amacımız bölgemizde yaşayan gerek jandarma gerekse emniyet bölgesindeki tüm vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için tedbir almaktır. Bizim 1. Dereden asli vazifemiz değil ama biz devletimizi bir bütün olarak düşünüyoruz. Kurumlar arası işbirliğine önem verdiğimizden dolayı buradaki birlikte bütün mahallelerimizi mobeseyle donatmak istiyoruz Hiçbir yerimizde kör nokta kalmadan, bir olumsuzluk yaşanmaması için önceden tedbir almak, omuz vermek ve destek olmak anlamında kurumlar arası işbirliği neticesinde protokolü imzalıyoruz. Emeği geçen valimiz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun diyorum.’

DENİZLİ TÜRKİYE’NİN EN GÜVENLİ VE HZURLU KENTİ OLACAK

Vali Şükrü Kocatepe ise Denizli’nin Türkiye’nin en güvenli ve en huzurlu kenti olacağını kaydederek, şöyle dedi:
‘Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin sağlık, eğitim gibi birçok konuda yapılan protokollerin yanında bugün şehrimizin tüm insanlığın temel ihtiyaçlarından biri olan güvenlik konusundaki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Güvenlik olmadan hiçbir şey olmaz. Güvenli ve huzurlu ortamda yaşamak gerekir. Dolayısıyla bu konuda gelişen teknolojiyi takip ederek, önleyici tedbirler konusunda teknolojinin kullanılması artık zorunlu hale geldi. Şehrimizin birçok noktasında kameralarımız var. Güvenlik noktasında emniyet ve jandarmamız 24 saat devriye yapıyorlar. Ancak tabi bu şehrimizin hızla gelişen yapısı nedeniyle teknolojiyi takip edip yaygınlaştırmak gerekir. Bu konuda bütçe yeterli olmuyor. Bunun desteklenmesi için Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin, meclisin aldığı kararla birlikte yine bize el uzattılar. Ben teşekkürlerimiz sunuyorum. Şehrin güvenliği konusunda belediyemiz 1. planda sorunlu değil. Ancak şehrin huzurlu ve güvenli olması hepimizi gururlandırır. Denizli’miz Ege Bölgesi’nin her alanda örnek ilidir. Güvenlik konuşunda da yine en başarılı ve huzurlu ilidir. Bunu biraz daha artırarak biraz daha öne geçerek Türkiye’nin en güvenli ve en huzurlu kenti olacak. Bu konuda Pamukkale Belediyemizin katkıları çok önemlidir. Ben kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.’