Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi ‘Türk Yıldızları’ UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale’de yaptığı gösteriyle büyüledi. Muğla Milas’tan havalanan akrobasi timi “Beyaz Cennet” Pamukkale’de 30 dakikalık gösteri yaptı. Gösteriler nedeniyle Pamukkale’ye girişlerin ücretsiz olması ve Denizli Belediyesi tarafından şehrin değişik bölgelerinden ücretsiz servislerin kaldırılması nedeniyle yaklaşık 40 bin Denizlili gösterileri izledi. Travertenlerde vatandaşlar ve turistler tarafından ilgiyle izlenen gösteriyi ölümsüzleştirmek isteyenler fotoğraf makinelerini ve kameralarını ellerinden düşürmedi.
Uçuş öncesi de açılan stantlarda Türk Yıldızları ile ilgili broşürler ve CD’ler dağıtıldı. Türkiye’yi yurt dışında temsil etmek, Türk Silahlı Kuvvetlerini tanıtmak, Türk halkının Silahlı Kuvvetlere olan güven duygusunu pekiştirmek ve gençlerin havacılığa olan sevgisini artırmak amacıyla kurulan “Türk Yıldızları” gösterilerinde “Yedi” süpersonik (ses üstü) uçak kullanan Türk Yıldızları uçakları izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Vali Abdulkadir Demir, Türk Yıldızları’nın Pamukkale’de 7 uçakla yaptığı akrobasi gösterisinin vatandaşların zihninde unutulmaz izler bıraktığını söyledi. Gösteriyi izlemek için binlerce kişinin Pamukkale’ye akın ettiğinin belirten Vali Demir, “Bu gösteri ilin farklı yerlerinden izlenebildi. Türk Yıldızları’ndan bize gösteri teklifi geldiğinde gösterinin eşi benzeri olmayan Beyaz Cennet Pamukkale’mizde yapılması kararını aldık. Halkımızda beyaz cenneti çok özlemiş, büyük bir katılım oldu. Havanın güzel olması, Pamukkale’ye girişlerin ücretsiz olması ve ücretsiz servis araçları halkımızın gösteriye olan ilgisini daha da arttırdı.” dedi.
Demir, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin göz bebeği Türk Yıldızları ile dünyanın göz bebeği Pamukkale'yi aynı karede buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’da, “Türk Yıldızlarının becerikli pilotları tüm ustalıklarını gösteride sergiledi. Çok güzel bir gösteri oldu. Bu etkinliğin Pamukkale’mizde yapılmasının ayrı bir önemi var” diye konuştu.