Denizli Türk Ocakları yönetim kurulu, Ziyaret sırasında, Türk ocağın çizgisinin siyasi tutumun dışında Türk Milliyetçiliği, amacının Türk Kültürüne hizmet olduğunun altı çizilerek, Ocağın tarihi ve gerçekleştirilen konferans ve programlar, çıkarılan yayınlar hakkında bilgiler verildi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ayrıca İstiklal Harbi’ni gerçekleştirip Cumhuriyeti kuran kadronun büyük bir çoğunluğunun ocaklı olduğu konuşulmuş, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne Atatürk hakkındaki tarihi, sosyal çalışmaları nedeniyle şubemiz tarafından muhabbetle bakıldığı vurgulanmış, her iki derneğin bir çok ortak noktası ve amacı olduğu hususunda görüşler bildirilmiştir.

Denizli Atatürkçü Düşünce Derneği başkan ve üyeleri derneğin konferans ve çalışmaları hakkında bilgi vermiş, ülke gündemi hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Ziyaretimizde Ocağımız yayınlarından  “Türk Yurdu Dergisi” 2015 sayıları, yazarı Hüseyin Tuncer olan “Atatürk, İnönü, Cumhuriyet Halk Partisi ve Türk Ocakları” adlı yayınımız ve geçen yıl basılan editörlüğünü üyemiz İkbal Vurucu’nun yaptığı “Türk Milliyetçiliği Yeni Yaklaşımlar Yeni Tartışmalar” adlı kitaplar hediye edildi.

Türk Ocakları’nın milli ve manevi değerlere saygılı sivil toplum kuruluşlarıyla iletişimini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizin üye ziyaretleriyle birlikte süreceğini söylediler.