Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali kapsamında 18 tiyatro grubunun oyunları sahnelenecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 30. Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali'ne Türkiye’den çeşitli grupların yanı sıra, İran, Azerbaycan, Fas, Tunus ve Hollanda’dan da tiyatro grupları katılacağı belirtildi.
Festivalin önemli konukları arasında "Dört Nikah Bir Cenaze" filminin oyuncularından Hollywood sanatçısı David Bower ve Küba asıllı dansçı İsolte Avila da bulunuyor. Festivale ayrıca Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Hülya Savaş Ses, kukla ustası Yılmaz Angay ile İstanbul’un en iyi doğaçlama tiyatro gruplarından olan İstanbul İmpro’dan Burak Tamdoğan ile Koray Tarhan’da gösterileri ile renk katacak.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Festivali hiç ara vermeden 30'uncu kez yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl değişik tiyatro grupları festivale katılarak, binlerce vatandaşla buluştu. Bu yıl da yine dünyanın dört bir yanından tiyatro gruplarımız var. Oyunlar ağırlıklı olarak Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Bu yıl çocuk oyunları da var" dedi.
Festivalin 30 yıllık döneminde 10 bin tiyatro oyuncusunu ağırladıklarını belirten Başkan Zolan, 600 tiyatro oyununun sahnelendiğini ve 300 bin seyircinin izlediğini kaydetti. Bu yıl daha fazla seyirciye ulaşmak için oyunların Tavas, Sarayköy ve Acıpayam ilçelerinde de sahneleneceğini bildiren Başkan Zolan, festivalin 4-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildiğini ifade etti.