Denizli’de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yusuf Gülsever, tarım sektöründe il genelinde tam bir seferberliğin yaşandığını söyledi. Bir yılda üç iklim yaşayan Denizli’de akla gelen tüm ürünlerin yetiştirilebildiğini belirten Müdür Gülsever, “Meyve fidanı dikili alanlarımızda yüzde 500 ile yüzde 1500 arasında artış oldu. Pazarı açık, üreticisine iyi para kazandıran ürün çeşitlerimiz çok fazla. Denizli tarımsal ürün ihracatında kapı oldu” dedi. Denizli Ziraat Odaları Genişletilmiş İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Alabalık Restoranda Vali Yardımcısı Nevzat Sinan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Osman Zolan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, ilçe ziraat odaları başkanları ve ilçe tarım müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen toplantıda tarım ve hayvancılığın tam anlamıyla masaya yatırıldığını söyledi. Oturum Başkanı ve Vali Yardımcısı Nevzat Sinan’da sanayi şehri olarak anılan Denizli’nin ciddi bir tarım kenti olduğunu ve sanayi ağırlıklı ürünler yetiştirildiğini söyledi. Vali Yardımcısı Sinan, çiftçilerin tabii afetlerde mağdur olmaması için tarım ve hayvancılık sigortasını yaptırması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Sınırlarımızı aştık

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yusuf Gülsever de, jeotermal anlamında da Denizli’nin çok zengin olduğunu söyledi. Şuan il genelinde 600 dekar kapalı alanda jeotermal seranın bulunduğunu hatırlatan Müdür Gülsever, “Tarım ve hayvancılıkta artık kendi sınırlarımızın dışına taştık. Ürettiğimizi kendi insanımıza yetirmenin yanı sıra ihracını yapıyoruz. Tekstiliyle adını duyuran Denizli önümüzdeki süreçte tarım ve hayvancılık alanlarında da adından söz ettirecek. Denizli’deki sulanabilir tarım alanları yüzde 50 oranında artış gösterdi. Tarımsal sanayi konusunda Denizli yoktu ama son yıllarda yüzlerce tesis yapıldı. Gerek kooperatifler, gerekse iş adamları artık tarımsal sanayide kendisini daha çok gösteriyor. 600 dekar alandaki seralarda üretim yapılıyor. İlçelerimizde isi toplulaştırma çalışmalarımız hızla devam ediyor” diye konuştu.

Her zaman yanınızdayım

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’da çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu ve tarım ile ilgili tüm toplantılara katılmaya özen gösterdiğini söyledi. Başkan Zolan, çiftçilere kapısının her zaman açık olduğunu, belediyecilik ve yapılan hizmetlerle ilgili fikirlerini duymaktan mutluluk duyacağını söyledi. Denizli’nin Büyükşehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini hatırlatan Başkan Zolan, “Yıllardır istediğimiz ve hatta geç kaldığımız Büyükşehir olma yolunda hızla ilerliyoruz. ‘20’ plakasının olduğu her yer Büyükşehir olacak. Bu dönemde il içinden veya il dışından gelenler ‘Büyükşehir zararlı’ gibi açıklamalarda bulunabilir. Bunlara kulak asmayın. Büyükşehirin bir olumsuz tarafı varsa yüz olumlu yanı vardır. Yatırımlar anlamında, ilimize aktarılan pay anlamında, hizmetlerde büyük değişiklikler olacaktır. Belediye olarak biz her zaman üreten sizlerin yanında olacağız. Üreticilerimize destek olmak için Eskihisar mahallemizde bulunan mezbaha nemizi et balık kurumuna ücretsiz verdik. Ege bölgesinde bir ilde bu kurumun olması gerekiyordu. Denizli kazandı. Buda bize burada hayvancılığında canlandığını gösteriyor” şeklinde konuştu.