Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali İpek, şehre kazandıracakları 3 büyük sportif proje ile Denizli’nin adını dünyaya yayacaklarını belirtti. 
Denizli’nin sportif anlamda Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olacağını ifade eden Ali İpek, “Golf sahası, tenis kortu ve hipodrom ile Denizli’yi spor turizminin başkenti yapacağız. Belirlediğimiz alanlarda futbol kulüplerinin kamp yapabileceği tesisler inşa ederek, önemli futbol kulüplerini ilçelerimizde ağırlayacak ve ilçelerimize de farklı bir hava kazandıracağız” dedi. Zengin sporu olarak bilinen golf için çok önemli bir tesis hazırlanacağını söyleyen Ali İpek,“Denizli’de benzeri görülmemiş bir golf sahası yaparak, Türkiye’de bu spora gönül vermiş ünlü iş adamlarını kentimizde ağırlayacağız. Denizli’ye her anlamda büyük prestij kazandıracak golf sahası ve tesisleri sayesinde, Denizli’de büyük ve tanınmış otellerde gelecek” dedi.
İstanbul’da WTA turnuvasının yapıldığı günden bu yana ciddi anlamda da bir reklamın yapıldığını ifade eden Ali İpek, “Biz de benzerlerini Amerika, İngiltere, Avustralya gibi ülkelerde gördüğümüz büyük ve görkemli tenis kortlarından Denizli’ye de inşa ederek, tüm uluslararası medyayı Denizli’ye getirip, şehrin ciddi bir reklamının yapılmasını da sağlayacağız. Denizli’ye gelen ünlü tenisçiler, hem yöresel ürünlerimizin tanıtımında hem de şehrin tanıtımında pay sahibi olacak ve kısa sürede Denizli bir dünya kenti olacak” ifadelerini kullandı.
Bu iki önemli tesisin dışında at yarışı meraklılarını Denizli’ye taşıyacak olan hipodrom projesinin de hemen başlayacağını belirten Ali İpek, “Görüşmelerimizi Türkiye Jokey Kulübü’nün Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı ile yaptık. Her konuda bu projemize destek verdiler. Cebimizden tek lira çıkmadan bu projeyi hayata geçireceğiz. Ben bugüne kadar hiç at yarışı oynamadım. Yarışa da gitmedim. Ancak bu işe tutkun çok insan var” dedi. İpek bu proje sayesinde yine Denizli’nin güzelliklerinin tanıtılacağı ulusal canlı yayınlarında bu tesis sayesinde yapılacağının altını çizdi.
Sportif tesislerin hem kentin gelişmesinde, hem tanıtımında ciddi katkılar sağlayacağını, turizme de katkısı olduğu kadar, Denizli’de ciddi bir istihdam sağlayacağını söyleyen Ali İpek, projelerle kentin çehresinin değişeceğini söyledi.