Denizli Adrenalin Derneği bünyesinde kurulan Radyo Kontrollü Uçak Modelleri Kulübü üyeleri, uçak ve helikopterlerini Denizli semalarında uçurdu. Merkez Karakurt köyündeki Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı kenarında model uçak ve helikopterlerini uçuran kulüp üyeleri, hobilerini geliştirme imkânı buldu.
Derneğin Radyo Kontrollü Uçak Modelleri Kulübü Başkanı Ziraat Mühendisi Ramazan Tortop, 4-5 yıl önce başladıkları faaliyete 15-20 kişilik üyeleriyle devam ettiklerini söyledi. Uçak ve helikopterleri uzaktan kumanda ile uçurmalarının veya arabaları sürmenin kendilerini için önemli bir hobi olduğunu ifade eden Tortop, “Buradaki uçak ve helikopterlerin bazılarını kendimiz yapıyoruz. Bazı parçalarını da yurt dışından getirtiyoruz. Bunları yapabilen kabiliyetli arkadaşlarımız var. Bazı parçalarını kendileri almaları halinde 150 liraya bile mal edebiliyoruz.” dedi.

        Model uçaklarla ilgilenmelerinin kendilerini dinlendirdiğini vurgulayan Tortop, “15 yaşından 45 yaşına kadar bu hobiye ilgi duyan arkadaşlarımız var. Küçük maliyetlerle zevki insanlarımız giderebiliyor.” diye konuştu.