Talihsiz bir yangın sonucu kullanılamaz hale geldikten sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek yapılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nin açılış töreni görkemli bir törenle yapıldı. Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, önceki dönem Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Cahit Özkan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı. Sanat merkezinin yapılış hikayesini anlatan film ile başlayan törende Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle çekilen ve geçtiğimiz yıl Boston Kısa Film Festivali’nde Türkiye'yi başarıyla temsil eden "Annemin Ardından" adlı kısa film izleyicilerin beğenisine sunuldu. Son olarak bir dünya markası ile işbirliği yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin dünya genelinde 1.5 milyar insanı kentin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile buluşturduğu kısa film gösterildi. 

"İnsanımızın sanatla, kültürle buluşmasını sağlamak gerekiyor"

Kısa film gösterimlerinin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, belediye dendiğinde ilk akla gelen işlerin yol, alt yapı, park gibi fiziki yapılar olduğunu belirterek, "Bu klasik belediyecilik ama bunun yanında insanımızın fiziki ihtiyaçlarını karşılamanın yanında ruhunu da beslemek gerekiyor. İnsanı insan yapan değerlerle buluşturmak gerekiyor. Burada bu işleri yapacak olan kurumların en başında da tüm imkanları ile belediyelerdir" dedi. Eski sinemanın yandığı günü anlatan Başkan Zolan, "Çok şükür o yangında herhangi bir can kaybımız olmadı, maddi kayıplar oldu, hatıralarımız kayboldu. Dedik ya klasik belediyecilik yapmayacağız. Biz öyle görmedik. Bizden önceki büyüklerimizin de yaptığı gibi insanımızın sanatla, kültürle buluşmasını sağlamak gerekiyor" diye konuştu. 

Sinemanın açık AVM olarak adlandırılan Gazi Bulvarı'nda bir çekim merkezi olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Sinemanın ve sanat merkezinin mutlaka yeniden inşa edilmesi gerekiyordu. Bu bir hayaldi, bir hedefti. Sanat merkezimizi yeniden 'küllerinden doğacak' diye söz verdik, bugün doğdu. Çok şükür o sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Söz verdik yaptık. Allah'ım kazasız belasız ve güzellikler içinde sanat merkezimizi kullanmayı bizlere nasip etsin. Kültürle sanatla buluşturmaya devam etsin" dedi. Sanat Merkezi'nin bölgeye, esnafa ve tüm Denizli'ye hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen 
Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Burada hedefimiz yıllık 500.000 seyirciye ulaşmak. Bu hedef tuttuğunda da Gazi Bulvarı ve çevresi daha da canlanacak, bölgeye yeni bir kan gelecek. Bu bölge yayalaştırılmış şekilde bir yaşam alanı haline gelecek."

"Denizli'nin hizmetindeyiz"

Sinemanın yapımda birçok insanın emeği olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Başta Denizlili mimarımız Kayhan Çakanel'e, yapımını gerçekleştiren Hisar Mühendislik'e ve tabi ki isimsiz kahramanlarımız, çalışma arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim. Gecesini gündüzüne veren mühendislerim, mimarlarım, teknikerlerim, tüm işçi kardeşlerim ve personelimle birlikte burada ve tüm Denizli'nin hizmetindeyiz. Ben emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi. Sinemanın yapım maliyetinin yaklaşık 12 milyon lira olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Sinema ile ilgili yapmış olduğumuz ihale ile, 5.000 lira artı satılan her bilet bedelinin yüzde 23'ü Denizli Büyükşehir'e verilecek. Dolayısıyla burada seyirci kapasitesi arttıkça Denizli Büyükşehirimize gelir olarak dönecek. Biz işin maddi boyutunda değiliz ama maddi boyutunun olması gerekir onu da yeni kültür ve sosyal işlerde harcamayı biz kendimize hedef edindik" diye konuştu.

Bakan Ramazanoğlu, hatıralarını anlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu ise, sinemanın kendisini çocukluğuna götürdüğünü anlatarak, geçmişte yaşadığı hatıraları konuklarla paylaştı. Çocukluğunda hafta sonları babasının kendisini ve kardeşlerini buradaki sinemaya götürdüğünü kaydeden Bakan Ramazanoğlu, bugünün babalarına seslenerek, "Çocuklarınızı bir pazar günü alın sinemaya, filme, bir yerlere götürün. Çocuklarınızla beraber kendinize zaman ayırın, onlarla konuşarak bu zamanı zenginleştirin" diyerek ailenin öneminden bahsetti. Bakan Ramazanoğlu, şöyle konuştu: "Evet babalar çocuklarınızın ellerinden tutun bir pazar günü, onlarla beraber işte böyle güzel salonlara gelin. Böyle güzel salonlarımızı Denizli'ye kazandıran sayın Büyükşehir Belediye Başkanıma buradan kalbi muhabbetle teşekkür ediyorum." 

Açılış dualarla gerçekleştirildi

Bakan Ramazanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sosyal belediyecilik dediğimizde belediye, yol demek, su demek, halkın refahı demek ama halkın refahı içerisinde aynı zamanda halkın beslendiği sanat damarlarını, sanat kanallarını, sanat yollarını açık tutmaya yarayacak yatırımlarında yapılması demek. Bugün bu salon beni çok duygulandırdı, çok heyecanlandırdı. Geleceğe dair Denizli'deki çocuklarımız, gençlerimiz ve sanat üretecek, sanat damarını besleyecek olan geleceğimiz için çok umutlandırdı. İnşallah böyle güzel eserlerin sayılarının artmasını istiyoruz. Buradan o ruhla beslenmiş gençlerimizin Türkiye'nin geleceğinin inşasında sağlam birer temel, sağlam birer köşe taşı olacağına inanıyorum." Konuşmaların ardından dualarla Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.