Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesi bünyesindeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yeni yapılan çevre düzenlemeleri ve yeni alanları ile tam kapasite hizmet vermeye devam ediyor. 
Düzenlenen kahvaltıya Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Demirciler, Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Osman Acar ve Denizli Devlet Hastanesi yönetimi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanları katıldı. 
Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar yaptığı konuşmada, Denizli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin Türkiye’de açılan ilk 10 merkez içerisinde yer aldığını belirterek, "Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, ağır ruhsal problemi olan hastalara (şizofreni, şizofektif bozukluk, psikoz) toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmeti veren, hastaların takip ve tedavilerinin yapılmasını sağlayan, gerektiğinde evde takip, tedavi ve hasta-aile eğitimi yapan, etkin ve ulaşılabilir bir hizmet sunan merkezdir. Kayıtlı hastaların takip ve tedavisi yapılmakta, poliklinik hizmeti verilmektedir. Merkezimize kayıtlı 327 hastamız mevcuttur. Merkezimizde 1 psikiyatrist, 6 hemşire, 1 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 2 şoför, 1 hizmetli, Halk Eğitim Merkezinden görevlendirilen resim, müzik, beden eğitimi, folklor, el sanatları ile ilgili 5 öğretmen, 2 güvenlik elemanı, 1 tıbbi sekreter, 1 aşçı garson görev yapmakta olup, her gün ortalama 50-60 hasta faydalanmaktadır" diye konuştu.
Sağlığın, her şeyin başı olduğunu vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise şunları söyledi:
"İlimize baktığımda her yönüyle gayret gösteren, tüm gücüyle herkesin sağlıklı olması konusunda çalışan bir ekip ruhu var. Çok sevdiğimiz kardeşlerimiz, arkadaşlarımızın bu gayreti karşısında bizlerin de bu yürüyüşe, bu koşuya katkı sağlamamız gerekiyor. Küçüğünden büyüğüne, engellisinden sağlıklısına, neye nerede ihtiyaç varsa Denizli Büyükşehir Belediye hizmetlerinin orada olması gerekiyor. Bir yıl önce yine böyle bir kahvaltıda buluştuk. Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizi dolaştık. Ve bu merkezin ne kadar önemli bir görev üstlendiğini, işlevinin ne kadar zor, ama yaptığı işin ne kadar önemli olduğunu gördük. O gün, hastalar için park ve spor alanı olarak sosyal amaçlı kullanılabilecek bir alana ihtiyaç olduğunu bizlere aktardılar. Çok şükür biz de bu sağlık kuruluşumuzda sağlık hizmeti alan hastalarımızın bu ihtiyacını karşıladık. Şu an hastalarımıza böyle bir alan kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz."
Vali Vekili Abdullah Acar ise, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne kazandırılan sosyal faaliyet alanlarının hastalar için önemini vurgulayarak,emeği geçenlere teşekkür etti.