Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Ege’nin 2. büyük projesi konumuna sahip şehirlerarası otogar terminalini inceledi.

Belediye Başkanı Osman Zolan, otogarın birçok yönüyle Türkiye’de alışılagelmiş otogar projelerinden farklı olduğunu söyledi. Otogarın 7 ay önce yapımına başlandığını ve bir yıl sonra tamamlanıp hizmete sunulacağını ifade etti. Başkan Zolan, “Otogar projesi Denizli tarihinde yapılmış olan en büyük yapıdır. 110 bin metrekare kapalı alanı var. Ege Bölgesi’nde ise 2. büyük projesidir. Özellikle kamuoyunda yeraltına garajın yapılması 3 kat altına inilmesiyle ilgili soru işaretleri vardı. Şu ana kadar sıvılaşma ve yeraltı sularıyla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Türkiye’ye örnek olacak bu garajda, ezberler bozulacak. Çünkü bugüne kadar garajlar hep dışarı atılmış ve şehirden dışlanmıştı. Biz ise 'merkezde olmalı' dedik. İnşallah garajımız bittiğinde hem güzel bir şekilde hizmet verecek hem de 'şehir dışına otogar yapılır' ezberi bozulacak. Artık garajlar şehirden dışlanan değil şehirle iç içe yapılar haline gelecek. Sadece garaj değil, çocuklarla gezebildiğimiz alanlar haline dönecek. Toplumla iç içe giren bir garaj projesi yapıyoruz.” dedi.

‘BİR RÜYAMIZI DAHA GERÇEKLEŞTİRİYOUZ’

Milletvekili Nihat Zeybekci de, kendi döneminde projeleri tamamlanan ve ihale aşamasına getirilen otogarın yapılıyor olmasını, bir rüyanın gerçekleşmesi olarak gördüğünü söyledi. Otogar yapımı projesinin Denizli’nin en riskli projelerinden birisi olduğuna vurgulayan Zeybekci, kolayı seçmek yerine Denizli’nin menfaatine olan zoru seçtiklerini savundu. 2004’de göreve geldiğinde kendilerine “Şehrin merkeziyle uğraşmayın çünkü merkez tamamen mahvoldu, yeni yerleşim yeri bulalım, oralarda yapılaşma olsun” denildiğini anlatan Zeybekci, “'Hayır biz bu şehri bu çarpık yapılaşmayla yok edildiği yerde yeniden küllerinden oluşturacağız dedik' ve karar aldık. O gün bu gündür yapılaşma ve sosyal donatılarıyla çok farklı bir şehir ortaya çıkardık. Bugün şehir merkezine baktığımız zaman herkesin söylediği ‘evet çok güzel oldu’ demesi bundandır.” şeklinde konuştu.

Denizli’nin bugün Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri haline geldiğini ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti: “Bu garaj meselesi de öyleydi. Türkiye’de bilinen şekliyle bütün olumsuzluklarıyla kent dışına çıkarmak ve geniş alanda oluşturmak genel kabul görürdü. Yeni bir garaj yaptık, havaalanı gibi denilirdi. Biz tam tersi kent merkezinde yaptık. Büyük bir projedir. Maliyet anlamında da çok büyüktür. Kolay olanı tercih etmedik. Yine Denizlimizin köklü şekilde nesiller boyu kazanacağı projeyi tercih ettik. İnşallah bunun sonunda da Denizli olarak sonuçlarından yüzümüzün güldüğü proje olacak.”