Denizli’de dövme sanatçılığı yapan Ozan Varel, 2014’de İstanbul Tattoo Convention yarışmasında uluslar arası 2.’lik ve 3.lük alarak Denizli’yi gururlandırmış sanatsal açıdan Denizli’nin adını tüm dünyaya duyurmayı başarmıştı. Fakat dövme sanatçısı Varel’in Lise Caddesi üzerinde bulunan dükkanı bugün Merkezefendi Belediyesi tarafından mühürlendi. 

6 Yıldır stüdyosuna ruhsat almak için belediye ile stüdyo arasında koşturan ünlü sanatçı yoğun çabasına rağmen bir yere varamadı. Her müracatında geçiştirildiğini iddia eden sanatçının stüdyosu ise bugün öğle saatlerinde Merkezefendi Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. 

Dövme Sanatçısı Ozan Varel; Stüdyoma ruhsat almak için 2010 yılından beri uğraşıyorum. Denizli büyükşehir olmadan önce Denizli belediyesiyle uzun süren diyaloglarımın ardından Denizli’nin büyükşehir olmasıyla Merkezefendi Belediyesi ile irtibatlarım devam etti. Fakat her başvurumda geçiştirildim. Evrak eksikliğim olduğu söylendi tamamlamama rağmen başvurumu kabul etmediler. Gerekçe olarak ise ruhsat vermeyeceklerini söylediler. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun bu tarz şeylerden hoşlanmadığı söylenildi. 2003 yılında Denizli Belediyesi encümen kararına göre doktorların dövme yapabileceği kararı alınmış. En son bahaneleri ise bunu söylemek oldu. Fakat Muğla Belediyesi’nin Muğla 2. İdari Mahkemesi’nin 2009’da verdiği karara göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Ustalık ve Kalfalık belgesi olan kişilerin dövme ve piercing stüdyosu açma ruhsatı alabileceği kararı verilmişti. Emsal olarak gösterdiğimiz bu karara rağmen bugün ise stüdyom belediye tarafından kapatıldı. Bizler işimizi en iyi şekilde yapmak istediğimiz için ruhsat almaya çalışıyoruz. Şu an Denizli’de 24 tane dövme stüdyosu varken ve bunlar ruhsatsız çalışırken. Çoğununda maliyeye kaydı olmamasına rağmen Belediye’nin benim ruhsat alma çabalarıma karşılık vermiş olduğu bu tepkiyi kınıyorum. Ben ve benim gibi çalışan sağlığa, hijyene ve insanlara önem  veren sanatçıların bu şekilde stüdyosuz bırakılması müşterilerimizin merdiven altı dövme stüdyolarına gitmesine sebep olacaktır. Bu tarz yerlerde ise insanlar sağlığından olacaktır. Bu insanların vebalini de belediyemiz üstlenmelidir. 

Bizim istediğimiz şey ise denetimlerimiz yapılsın.. Sağlıklı ve hijyenik bir ortamda sanatımızı icra etmeye devam edelim. Görülen bir yanlışımız veya hatamız olması durumunda tüm sorumluluğu kabul etmeye razıyız” dedi. 

İlerleyen süreçte mahkeme kanalıyla hakkını aramaya devam edeceğini söyleyen Varel, “Hukuki hakkımı sonuna kadar kullanacağım. Bu yapılan haksız işlemin takipçisi olacağım” dedi.