Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi ve iftar programının ardından yaptığı açıklamada Denizli halkına teşekkür eden AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, “Denizli, Erzurum ve Sivas’ın ardından miting yapılan 3. İl Denizli oldu. Bu Denizlimiz için manidardır. Zira Denizli milletimizin zor günler geçirdiği her dönemde milletine sahip çıkmıştır. Bu şekliyle de Denizli ülke tarihine Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde not düşülmüştür. Genel merkezimizin Cumhurbaşkanı adayımızın Denizli ziyaretini 3-4 gün önce bizimle paylaşmış olması da bizlere duyulan bir güvenin eseridir. 

Biz sadece bir miting yapmadık, aynı zamanda tarih yazdık. Yeni parti binamızın açılışını gerçekleştirdik.  Sıcak Ramazan gününde mesai saatinde insanlar oruçlu idi. Hiçbir bahanenin arkasında saklanmadan Denizli halkı 29 Ekim Bulvarı’na akın etti. Liderimiz, Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmadı ve bağırlarına bastı. Büyükşehir Belediyesine de teşekkür ediyorum. Tarihe geçecek bir gece yaşandı. Denizli tarihinde ilk kez bu kadar insan bir arada iftar açmış oldu. 10 bin üzerinde insan ile iftar açtık. Afiş asarken 5. kattan düşen Sarayköylü Onur Şeker de geldi. Başbakan büyük ilgi gösterdi vefasını ve şefkatini ortaya koydu. Bu güzel gün için Denizli halkına teşekkür ediyoruz” dedi. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN MEMNUN AYRILDI
Başbakan’ın Denizli’den memnun bir şekilde ayrıldığını ifade eden Örk, “Denizli’ye her gelişinde müjdeler ve yeni yatırımlarla gelen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu kez aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayı sıfatı de geldi. Miting alanına geldiğinde kalabalık kitledeki coşku daha da arttı. Gelecek ramazandaki iftar programında kendisini Cumhurbaşkanı olarak görmek istediğimizi dile getirdik. Başbakanımız da seçimde Denizli halkının kendisine sahip çıkacağına olan inancını dile getirdi. Emanete sahip çıktığı için halkımıza yürekten teşekkür ediyoruz” dedi. 

İLK TURDA SEÇİM BİTER
Türkiye’ye çağ atlatan dünya liderini Denizli’de ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını kaydeden Örki,”Konuşmasında tek vatan, tek bayrak ve tek millet vurgusu yapan Başbakanımız, ülkenin bölünmez bir bütün olduğunu ve gerek coğrafyasında ve gerekse de dünyada güçlü bir konuma gelmeye devam edeceği mesajını verdi. Kendisini Cumhurbaşkanı olarak görmek için biz teşkilatlar olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerine getirmek için hazırız. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ı sevenlerin de duası ile Cumhurbaşkanlığı oylaması ilk turda sonuçlanır liderimizin Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçtiğini görürüz” dedi. 10 Ağustos tarihinin önemine işaret eden Örki, “Bu tarih, Türkiye’nin demokrasi tarihi açısından son derece önemli bir tarihtir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, her ne şartlar altında olursa olsun sandığa gidip oylarını kullansın.