Resmi rakamlara göre 301 kişinin hayatını kaybettiği Manisa'nın Soma İlçesindeki Maden Faciasında dün çıkarılan cenazelerden birinin Denizlili Maden Mühendisi İbrahim Çelik olduğu belirtildi.
Soma'daki maden kazasında içeride bulunan Denizlili Maden Mühendisi İbrahim Çelik'in faciadan sağ olarak kurtulduğu, fakat arkadaşlarını kurtarmak için tekrar içeri girdiği, kendisinden 4. güne kadar  haber alınamamamıştı. Ailesi Çelik'ten kalan kırık gözlükle ümitlerini kırmamaya çalışırken haber geciktikçe ümidin yerini ümitsizlik almaya başladı. Çelik'in ailesi dün alınan bir haberle tamamen yıkıldı. Yapılan DNA testinden sonra, faciadan son çıkarılan 8 maden şehidinden birinin İbrahim Çelik olduğu belirtildi.
Soma Maden Faciasında şehit olan kahraman madencinin cenazesi Ulu Camide kılınacak öğle namazından sonra Asri Mezarlığa defnedilecek.

Kahraman Mühendis Ne Yapmıştı
Maden Mühendisi İbrahim Çelik, kazadan, önce sağ olarak çıkıyor. Daha sonra tekrar içeri girip 6-7 kişiyi çıkardıktan sonra bir daha ocağa giriyor. Ama bu girişinden sonra Çelik'ten halen haber alınamadığı, hayatta olup olmadığıyla ilgili dün akşama kadar net bilgi yoktu. Ümitler dün akşam yerini gözyaşına bıraktı.