Et ve Süt Kurumu Denizli Kombinasının hayvan alım ve kesim faaliyetine başlaması nedeniyle bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi.  Toplantıya Denizli Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürü Sezgin Kutlu, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefennili, TKDK İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, Denizli’de tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin başkanları,  yetiştirici birlik başkanları ile çok sayıda besici katıldı.
Et ve Süt Kurumu Denizli Kombinası Müdürü Mustafa Kıraç Türkiye’de ve bölgede hayvancılığın geldiği nokta ile kurumun hayvan alım ve fiyatlandırma yöntemi hakkında sunum yaptı. Kombinanın hizmet alanında bulunan Denizli dahil 10 ilin; Türkiye’deki toplam büyükbaş hayvan mevcudunun yüzde 16’sına, küçükbaş mevcudunun ise yüzde 15’ine sahip olduğunu buna karşılık Türkiye’nin büyükbaş süt üretimimin yüzde 20‘sini gerçekleştirdiğini söyledi. Bu durumun hayvancılıktaki bakım besleme, teknik imkanların iyileştirilerek kullanımı, hayvan ırk ve ıslah çalışmalarının iyileştirilmesi, en önemlisi de Bakanlığımızın yaptığı desteklerin etkili olduğunu söyledi.
Ayrıca yetiştiricilerin ürünlerini değerlendirmede en temel iki unsur olan fiyat istikrarı ile garanti pazarın kurumun Denizli’de faaliyette geçmesiyle çözüme kavuşturulduğunu dile getiren Kıraç, Sözleşmeli büyükbaş besicilik yöntemiyle ek ödeme primleri verildiği, planlı üretime imkan sağlandığı üzerinde durdu. 
Problem ve çözüm önerilerinin de tartışıldığı toplantının ardından Kombina katılımcılara gezdirildi. Hayvancılık piyasasında Düzenleyici ve Destekleyici Kurum olarak yeniden yapılanan ESK’nın güncel alım ve fiyatlandırmasının www.esk.gov.tr internet adresinden takip edilebileceği bilgisi verilerek bugünden itibaren tam kapasite çalışmak için bütün yetiştiriciler davet edildi. Gökhan KARAISLI