Denizli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner, özellikle Çal bölgesinin kıl keçisi yetiştiriciliği bakımından öne çıkmasını sağlayacaklarını söyledi. İl genelinde kıl keçisi varlığının önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 40 artışla 210 binler seviyesine çıkartmayı hedeflediklerini belirten Birlik Başkanı Öner, “Tarım Bakanlığı ile birlikte 3 yıldır sürdürülen projeden olumlu tepkiler alıyoruz. Üç yılda Denizli’de kıl keçisi sayılı 115 binlerden yüzde 28 artışla 151 binler seviyesine çıktı. İki yeni proje daha hazırladık. Önümüzdeki beş yılda Denizli’nin kıl keçisi varlığını en az yüzde 40 arttırarak 210 binler seviyesine çıkartacağız. Denizli ilçeleri ile birlikte kıl keçisinin başkenti olacak” dedi.   
Tarım Bakanlığı tarafından üç yıldır sürdürülen ‘Halk Elinde Hayvan Islahı’ projesine dahil olduklarını, proje kapsamında 19 bin 500 kıl keçisi yetiştiricisine keçi başına bakanlık tarafından 70 lira destek verildiğini belirten Öner, “Bakanlık tarafından yürütülen bu projeye hazırladığımız iki yeni kıl keçisi projesi ile dahil olacağız. Gerekli başvuruları yaptık. Bu iki yeni projemiz özellikle Çal ilçesi ve o bölgeyi yakından ilgilendiriyor. O bölgede büyük mera alanları, keçinin çok sevdiği bitki türleri ve bol soğuk su bulunuyor. İlçedeki bu farklılıklar bölgede çok kaliteli, keçi eti ve sütü üretilmesine neden oluyor. Çal bölgesini kıl keçisi yetiştiriciliği ile daha da canlandıracağız. Bölgede 6 bin 500 kıl keçisini daha iki projemizle birlikte bakanlığın hazırladığı projeye dahil edeceğiz” dedi. 
  
Anne sütüne eş değer

Keçi sütünün anne sütüne en yakın olmasından dolayı çok değerli bir besin maddesi olduğunu belirten Birlik Başkanı Öner, keçi sütünün dondurmanın da ham maddesi olduğunu söyledi. Keçi sütü içinler de kemik erimesi hastalığının görülmediğini, keçi eti ile beslenenlerde ise kemik ve diş hastalıklarına karşı korunduğunu, uzun ömürlü olduklarını anlatan Öner, “Keçi sütünün içindeki minareler çok yüksektir, içinler astım olmaz, kemikleri sağlam olur. Keçi eti yiyenlerin de ömrü uzun olur. Keçi varlığının arttırılması için devletimizde büyük destek veriyor. Genç ormanlık alanlar hariç tüm ormanlar keçi çobanlarına açıldı. Keçi üreticisine verilen desteklerde küçümsenemeyecek kadar yüksek. Samana yeme geçen yıla göre yüzde yüzde yüze varan rakamlarda zam yapılmışken, keçiler sürekli dışarıda otladığı ve hazır yeme çok ihtiyaç duymadıkları için üreticilerimizin maliyetleri de düşük oluyor. Çok değerli olan keçi sütünün satılması da kolay oluyor.” Diye konuştu.