Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2013 yılında başlatılan 'Enerjini Boşa Harcama Sahip Çık' projesi Türkiye Kamu Hastaneleri Birlikleri Değerlendirme Toplantısı’nda örnek proje olarak sunuldu. 
2012 yılı Kasım ayında göreve başlayan, insan, malzeme ve mali kaynakların etkin ve verimli kullanılarak kaliteli bir sağlık hizmetinin sunulmasını amaçlayan Denizli Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği, yürüttüğü çalışmaların meyvelerini almaya devam ediyor. Mali verimliliği arttırma amacıyla il bazında yapılan toplu alım ihaleleri ve Denizli ve ilçelerinde yapılacak olan yeni sağlık tesislerinin yanında tıbbi anlamda da yürütülen çalışmalar sürüyor. Birlik, 2013 yılı ocak ayı itibariyle başlattığı enerji verimliliği ve çevre odaklı ‘Enerjini Boşa Harcama, Sahip Çık’ Projesi ile toplam 1 milyon 662 bin TL kamu kaynağını geri kazandırdı.
Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, sağlık tesislerinde kullanılan enerji ve su kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak, konfor şartlarını düşürmeden israfı önlemek, tüketim maliyetlerini azaltılmak ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya için CO2 salınımını düşürmek amacıyla 'Enerjini Boşa Harcama, Sahip Çık' projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Acar, "Enerji ve su kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanabilmek amacıyla Mali Hizmetler Başkanlığı bünyesinde 31 Ocak 2013 tarihinde 'Mühendislik Verimlilik Komisyonu' dört mühendis ile çalışmalara başlamıştır. Bu proje kapsamında; tüm sağlık tesislerimize ziyaretler yapılmış, ziyaretlerde inceleme ve tespitler yapılmış ve raporlanmıştır. Ziyaretler sırasında yerinde eğitim felsefesiyle çalışanlarla birebir görüşülmüş, yanlış uygulama ve örnekler gösterilerek eğitimler verilmiştir. Tespit edilen ve herhangi bir maliyeti olmayan enerji verimliliği uygulamaları hayata geçirilmiştir” dedi.
13 sağlık tesisi ve 4 bin 750 çalışanı ile Denizli Kamu Hastaneler Birliği’nin, CO2 salınımını bu proje sayesinde 2 milyon 420 bin kilogram azaltarak daha temiz bir hava sağlanmasına katkı yaptığını ifade eden Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, "1 milyon 71 bin TL tasarruf ve 591 bin TL fiyat avantajı sağlayan projemiz, toplam 1 milyon 662 bin TL kamu kaynağını geri kazandırmış, bu kaynakların verilen sağlık hizmetinin kalite ve konforunu geliştirmeye yönelik yatırım olarak kullanılmasını sağlamıştır" dedi. Acar, ayrıca 'Enerjini Boşa Harcama Sahip Çık' projelerinin Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği’nce de başarılı görüldüğünü ve bu projelerini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı Türkiye Kamu Hastaneleri Birlikleri Değerlendirme Toplantısı’nda diğer Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterleri’ne örnek proje olarak sunduklarını da sözlerine ekledi.