AK Parti Milletvekili Şahin Tin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, yaşanılan darbe girişimi sırasında, Denizli'de yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. “15 Temmuz'un tarihe kara bir leke olarak geçtiğini” söyleyen Milletvekili Şahin Tin, halkın Türkiye’nin her köşesinde darbecilere karşı destan yazdığını belirtti.
 
Darbe girişimini öğrendikten sonra Denizli'de, il teşkilatı ve vatandaşlarla büyük bir yürüyüşe geçtiklerini anlatan Milletvekili Şahin Tin, “Tek yürek olarak belki de Denizli tarihinin en büyük demokrasi mitingini çınar meydanında gerçekleştirdik. Bu anlamda Denizli’de canını, yüreğini, her şeyini ortaya koyan Denizlili hemşerimi tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
20 askeri kamyonun tugaydan çıkış yaptığına işaret eden Milletvekili Şahin Tin, şunları söyledi: “Bunlar tam teçhizatlı mavi bereli komandolardı. Sayın Valimiz ile kurduğumuz irtibatla bunların şehirden havalimanına doğru hareket ettiğini öğrendik. Halkımız da bunu ihbar etti. En önemli kararımız, 550 kişilik tam teçhizatlı komando birliğinin Çardak Havalimanı’ndan girişini engelledik. Vatandaşlarımızla birlikte etten duvar ördük. Hem elektriği kestik hem de pisti kapattık” dedi.
 
Milletvekili Şahin Tin, çardak havaalanında yaşananlara ilişkin şunları aktardı: “Bir taraftan valimiz, jandarma komutanımız, devletini, milletini seven kamu görevlileriyle beraber önce Çardak Havalimanı’nın elektriklerini kestirdik. Havalimanı pistine yine Honaz ve Çardak Belediyeleri ile vatandaşlarımızın iş makinalarını, kamyonlarımızı, otobüslerimizi sıraladık ve askeri kargo uçağının havalimanına inmemesini sağladık. Bunun neticesinde halkımızın yoğun gayretiyle darbeye destek vermek üzere Denizli’den Ankara’ya gidecek olan 550 komandonun gidişini ve daha fazla kanın akmasını engelledik. Orada bulunan askerler silahlarını bırakana kadar demokrasi haykırışımızdan ve milli irademiz savunmaktan asla vazgeçmedik “dedi.
 
Milletvekili Şahin Tin, açıklamasının devamında darbecilere idam cezası verilmesi gerektiğini söyledi.