Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 52 istasyonda göreve başlayan, yangın müdahale personeli ve şoför eğitimleri devam ediyor. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü, 52 istasyonda hizmet veren yangın müdahale personeli ve şoförlere yönelik eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Merkezi'nde, itfaiye eri ve şoförlere yönelik eğitim veriliyor. Günde yaklaşık 45 personele, Eğitim Çavuşu Harun Bahar tarafından, yangın yerine ulaşma, yangın yerindeki hareket tarzları ve ekipman kullanımı ile ilgili teorik ve uygulama teknikleri gösterildi. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İlyas Tuncer, eğitimlerin yangın müdahale personeli için çok önemli olduğunu kaydederek, "Denizli’nin Büyükşehir olması ile birlikte yeni işe başlayan itfaiye erlerine ve şoförlere yönelik eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Yıl boyunca devam edecek olan eğitimlerde, yangına müdahale personelimize itfaiyeciliği tam manası ile öğretip, şehir merkezinde görev yapan meslektaşları ile aralarındaki açığı kapatmayı hedefliyoruz" dedi.
Eğitimlere, 52 istasyondaki müdahale personeli ve şoförler olmak üzere toplam 540 kişinin katılacağını anlatan Tuncer, "Eğitimlerde erlere; yangına yaklaşma, olay yerine müdahale, olay yerinde nasıl davranmaları ve yangına nasıl müdahale etmeleri gerektiği teorik ve uygulamalı olarak anlatılıyor. Şoför arkadaşlarımıza da olay yerinde aracın konuşlanmasından tutun, er ile şoför arasındaki irtibatın sağlanması gibi konularda eğitimler veriliyor" diye konuştu. 
Denizli’yi 8 bölgeye ayırdıklarını ifade eden Tuncer, şöyle konuştu:
"Söz konusu bölgelerde nöbetçilerin dışındaki personel eğitime geliyor. Günlük ortalama 45 personel eğitimden geçiyor. Burada temel amacımız en ücra köşedeki vatandaşımızın hizmetine koşup, sorunlarını minimuma indirmek. Bundan sonraki süreçte de Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak personel eğitimlerine aralıksız devam edeceğiz."