Denizli İhracatçılar Birliğ(DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, 28-30 Kasım tarihleri arasında ICC İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek, “Türkiye İnovasyon Haftası” etkinliklerine Denizli’nin damgasını vuracağını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen haftaya dünyaca ünlü isimlerin katılacağını ve inovatif çalışmalarının dinleyicilerle paylaşacağını belirten DENİB Başkanı Kocasert, “Ülkemiz, TİM ve ilimiz için çok önemli bu haftaya Denizli’den ben ve yönetim kurulu üyelerimizden 10 kişilik bir heyetle katılacağız. Üç gün boyunca yerli ve yabancı dünyanın yakından takip ettiği isimlerin katılacağı etkinlikler kapsamında birliğimiz tarafından bu yıl ‘SU’ teması ile gerçekleştirdiğimiz ‘Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nın finale kalan tasarımları da sergilenecek. İlimizin ve ürettiğimiz kaliteli tekstil ürünlerinin tanıtımını da yapacağız. Bunun yanında tekstil sektöründe AR-GE çalışmaları ile ortaya çıkartılan yeni inovatif ürünleri de yerli ve yabancı konuklara anlatacağız” dedi.  

Dünyaca ünlü isimler gelecek

Gelişen küresel ekonomide rekabet anlamında çok önemli hale gelen İnovasyona dikkat çekmek için haftanın kutlandığını bu yıl dünyanın yakından tanıdığı isimlerin haftaya katılacağını anlatan Kocasert, “Son 10 yılını “hit” kavramları arasında en çok tekrarlananlardan birisi İnovasyon. İnovasyon deyince değişim, yenilik, yeni bir başlangıç, ilk olma, rekabet gücü elde etme, herhangi bir ihtiyaca cevap olma gibi birçok bileşen zihnimizde canlanıyor. Ülkemizde de bu kavramın, işadamları, girişimciler ve yetişen gençler tarafından benimsenmesine katkı sağlamak adına, TİM tarafından hafta kutlanıyor. Etkinlik için aylardır süren çalışmalar sonucunda, bu yıl da ortaya dolu dolu bir programın çıktı. 3 gün boyunca dünyaca ünlü isimler, deneyimlerini, buluşlarını ve İnovatif çalışmalarını dinleyicilerle paylaşacaklar. Örneğin Google X’in kurucusu, Google’ın İnsansız aracını anlatacak. Bir başka konferansta ise Geleceğin Alternatif Enerji kaynakları tartışılacak. İlgi çekecek başlıklardan bir diğeri ise Kök Hücre İle Ölümsüzlüğün mümkün olup olmadığı. 
Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da katılım yoğun olmasının beklendiği etkinlikte, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın yanı sıra, etkinlik programının üçüncü günü gerçekleşecek olan Ödül Töreni’nde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir konuşma yapması bekleniyor” şeklinde konuştu.