Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesi yakınındaki Bozdağ’a kayak merkezi yapılması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Vali Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile bilirlikte Bozdağ’a giderek çalışmaları yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı. 
Birlikte Başardık
Bozdağ Denizli'nin yükselen yeni değeri olduğunu belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, " Yüzyıllarca burada bulunan bu değerimizi başta Sayın Valimiz olmak üzere Milletvekillerimizle, İl Genel Meclisi Başkanımızla, İl Genel Meclisi Üyelerimizle Denizli'mize ve ülkemize kazandırmak için gayret gösteriyoruz. Sayın Valimiz yaklaşık iki yıldır yoğun bir çalışma içerisinde sıkı bir takip ile buranın turizme kazandırılması konusunda olağanüstü gayret sarf etti. Bu konuda Sayın Valimize özellikle teşekkür ediyorum. Vekillerimiz Ankara'dan kaynak aktarılması konusunda uğraş içerisinde oldular. Bizlerde Denizli Belediyesi olarak bu işin yürütülmesi, eksik kalan kısımlarının tamamlama noktasında gayret sarf ettik. Sonuçta Denizli elbirliği ile değerine sahip çıktı. Denizli 'deki insanlarımızın buraya gelebilme kayak yapabilme olanağını kazanmış olacak. Buranın bir kayak merkezi olabilmesi için düğmeye basıldı. Denizlimize hayırlı olsun" dedi.
Denizli'nin ikinci beyazı
'Burası artık Denizli'nin ikinci beyazı olacak' diyen başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabi burada öncelikle iş planlamadan başladı.25000'lik planları yapıldı.;Şimdi 5000 ve 1000'lik planlamaları da bakanlıkta onayda, o işlemlerde tamamlanacak.Tesislerle ilgili ihalelerimizde yapıldı. Önünde herhangi bir engel gözükmüyor. Allah kazasız belasız bu işleri tamamlamayı nasip etsin. Bozdağ bugün zaten güzel bir değer. Fakat birkaç yıl sonra Ege'de bir hayat merkezi dendiği zaman akla gelecek ilk yer olacak. Bunu Denizli olarak biz birlikte başardık. Pamukkale turizm anlamında çok önde olan dünya da bilinen bir değerimiz. Bunun yanında bizim turizm alanlarımızı çeşitlendirmemiz gerekiyor. Bu çeşitlendirmenin içine kayak turizmini de koyduğumuz zaman Denizli'nin turizmden alacak olduğu pay her geçen gün artacaktır. Bizler alternatif turizm anlamında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah hep birlikte bu alternatif turizmlerimizi artırarak başta kayak merkezimizi Türkiye'de örnek bir kayak merkezi haline getirerek hem ülkemize hem şehrimize değer katmak istiyoruz. Ben bu inceleme gezisi esnasında bile heyecanlandım, çünkü artık ete kemiğe bürünmeye başladı inşallah kazasız belasız sonuçlandırmak bizlere nasip olur."

Ocak ayında hizmete girecek 
Kayak merkezinin yapımında sona gelindiğini dile getiren Vali Demir, ise Nikfer Kayak Merkezi’ne şu ana kadar 8 parkur yapıldığını, saatte 2500 kişi taşıyacak kapasiteye sahip olacak olan teleskilerin yapımının sürdüğünü ve 720, 1608 ve 1365 metre uzunluğa sahip üç teleskinin Ocak ayında hizmete gireceğini söyledi. 
İki telesiyej tesisinde yine Ocak ayında tamamlanacağını söyleyen Vali Demir, “Günü birlik alan ve parkların tesviyesi tamamlandı. Enerji hattının trafo yapımı bitti. Pist ve servis yollarının ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Paletli kar araçları 1 aya kadar gelecek. 50 takım kayak malzemesi alınacak. 1000 tonluk deposu ve içme suyu hattı ise, önümüzdeki aylarda yapılacak” dedi. 
Vali Demir, Bozdağ’ın deniz kıyısı ile karasal iklime geçiş bölgesinde olduğunu sözlerine ekleyerek, bölgede kar yağışının Kasım ayında başladığını, Nisan ayı sonuna kadar kayak yapmanın mümkün olduğunu kaydetti.