Muğla Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiriciliği Derneği tarafından düzenlenen süs horozları mezatı yoğun ilgi gördü. Değişik ırklardan yaklaşık 30 horozun bulunduğu mezatta horozlar gelen vatandaşlara tanıtıldı. Bitez Mahallesi'ndeki bir restoranın bahçesinde gerçekleştirilen mezata İç Anadolu, Akdeniz, Marmara ve Ege bölgelerinden katılanlar oldu.
Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiriciliği Federasyonu'nun destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte açık arttırmayla mezata çıkarılan süs tavukları yeni sahiplerini buldu.

Federasyon yönetiminde de görevli olan Muğla Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiriciliği Dernek Başkanı Mevlüt Gökhan Tap, bu yıl üçüncü etkinliklerini Bodrum'da düzenlediklerini ifade etti. Mezatta, Muğla bölgesinde yetiştirilen süs tavuklarının satışının yapıldığını belirten Tap şunları söyledi: 

"Literatürde 159 çeşit tavuk var. Varyetelerle beraber bu rakam 2 bin 400'e kadar çıkıyor. Bunların içinde güzide olanlar, Türkiye'de bir yada iki çift olanlardan biri Bodrum'da bulunuyor. Bu hayvanlar özel ve nadir bulunan hayvanlar. Bu hayvanları yetiştiren arkadaşlarımızın tavuklarını müzayedede vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz."

DENİZLİ HOROZUNU DÜNYA LİSTESİNE KOYACAKLAR

Tap, Türkiye'de yetişen ırklardan da bahsederek, "Literatürde 159 çeşit tavuk var. Bu sayı değişiyor. Ama dünya literatüründe Denizli horozu yok. Bunun için çalışma başlattık. Türkiye'de Sultan Horozu dünya listesinde yer alıyor. Denizli horozunun da yer alması gerekiyor. Bu konuda çok sıkı bir takip içindeyiz. Bizim ülkemizde de çok güzel ırklar var" dedi.