Sağlık Bakanlığı Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından Denizli’deki hastanelerde yapılan kalite değerlendirme puanları açıklandı. Denizli Kamu Hastaneleri’ne bağlı sağlık tesisleri, kalite değerlendirmelerinde önceki yıllara oranla kalite puanlarını yükseltti.
Sağlık Bakanlığı Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından Denizli’deki hastanelerde yapılan kalite değerlendirme puanları açıklandı. Kalite değerlendirmelerinde, Denizli Devlet Hastanesi 99, Servergazi Devlet Hastanesi 98, Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 98, Tavas Devlet Hastanesi 98 Sarayköy Devlet Hastanesi 97, Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi 96, Çameli Devlet Hastanesi 89, Çal Devlet Hastanesi 89, Honaz Devlet Hastanesi 86, Kale Devlet Hastanesi 64 puan aldı.
2013 yılı kalite değerlendirme denetimlerinden geçen Birliğe bağlı sağlık tesislerinin, geçen yıllara oranla başarılı bir performans ortaya koyarak, yüksek puanlar aldıklarını dile getiren Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, bundan sonra da verilen sağlık hizmetlerinde en yüksek kalite ve en çok hasta memnuniyetini dikkate alacaklarını belirtti. Acar, “Alınan bu kalite değerlendirme puanlarında, sağlık tesislerimizde çalışan temizlik personelinden hemşiresine, doktoruna ve yöneticilerine kadar tüm personelimizin emeği vardır. Sağlık, hayati önem taşıyan hizmetlerin verildiği bir alandır. Dolayısıyla bu alanda tıbbi hizmeti tam ve eksiksiz vermek çok önemli. Fakat bunun yanında, verilen hizmetin kalitesi, tıbbi hizmetlerin yanı sıra hasta ve hasta yakınlarının sağlık tesislerinden memnuniyeti de bizim için önemli konular. Görüyoruz ki yapılan 2013 yılı kalite denetimlerinde sağlık tesislerimizin kalite puanları önceki yıllara oranla artan düzeyde seyrediyor. Birlik olarak bundan büyük mutluluk duyduk" dedi.
Öncelikli hedeflerinin sağlık tesislerinde hasta memnuniyeti ve kaliteli hizmeti arttırmak olduğunu belirten Acar, aynı hedef doğrultusunda yeni uygulamalarla memnuniyeti ve kaliteyi daha da yukarı seviyelere taşımaya çalışacaklarını ifade etti.