Denizli-Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi  Kefalet Kooperatifleri Birliği’nin seçimsiz yıllık olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Esnaf sarayı 7. Katında gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri  Merkez Birliği (TESKOMB) Başkan Vekili  Mustafa Alan,  Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldırım, Halkbank KOBİ Pazarlama Müdürü Yüksel Semerci,  Denizli-Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi  Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Oda Başkanları ve Birliğe bağlı Kooperatif Başkanları katıldı.
Genel Kurulda, Yönetim ve Denetim Kurul Faaliyet Raporları ayrı ayrı okunarak  kabul edildi.

KOOPERATİFÇİLİĞİ ÇEŞİTLENDİRİN

Genel Kurulda bir konuşma yapan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldırım, kooperatifçiliğin çeşitlendirilmesi gerektiğini belirterek, özellikle enerji ve eğitim konularında kooperatifleşmenin önemine dikkat çekti.  Hasyıldırım, Denizli’nin güneş enerjisi konusunda Türkiye’de ilk üçte olduğunu belirterek bu alanda kooperatifleşme çalışmaları yapacak girişimcilere destek vereceklerini söyledi.

DENİZLİ, TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Denizli-Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi  Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Musa Çelikkol da yaptığı konuşmada,  birliğe bağlı 37 kooperatiften 35’inin genel kurullarını tamamladıklarını kalan 2 kooperatifin genel kurulunun da önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi. Çelikkol, Denizli esnafının borcuna sadık olduğunu belirterek, “Bugüne kadar 294 milyon kredi kullandırdık. Kullandırdığımız kredinin 7 milyonu takipte. Bunları da yapılandırarak geri dönüşümünü sağladık. Sonuç olarak Denizli esnafı gerçekten borcuna sadık. Kredi konusunda Halkbankası  bize son derece yardımcı oluyor. Bugüne kadar neredeyse bankamızdan dönen dosyamız olmadı” diye konuştu.  Yapılan konuşmaların ardından TESKOMB Başkan Vekili  Mustafa Alan,  Denizli-Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi  Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Musa Çelikkol’a teşekkür plaketi verdi.