Huzurlu bir ortamın oluşması, suçluların daha çabuk teşhis edilip yakalanması, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla Denizli Emniyet Müdürlüğü Ekipleri işyerlerini kamera taktırmaları yönünde uyarıyor.

Denizli’de Güvenlik sistemlerinde hizmet veren Kaplan Güvenlik Sistemleri Sahibi Hacı Mustafa Kaplan, son zamanlarda artan hırsızlık olayları için işyeri sahiplerinin kamera taktırmaları gerektiğini belirtti. Kaplan, “İşyerlerine takılan güvenlik kameraları sayesinde, işyeri sahipleri, firmalarını nerede olursa olsunlar, internetten ve cep telefonundan her an için kesintisiz, yüksek görüntü kalitesiyle izleyip, olaya anında müdahale edebilecek. Gerekirse, personellerini dahi güvenlik kamerası sayesinde takip edebilecek. Kamera kayıt cihazlarımız 3 ay kesintisiz kayıt yaptığı gibi gece de gündüz netliğini sağlıyor. Bu bakımdan her işyerine kamera taktırılması gerekiyor.” dedi.

İşyerlerine takılan güvenlik kameraları sayesinde emniyet mensuplarının işinin de kolaylaştığını ifade eden Kaplan, kamera bulunmayan ortamlarda suçluyu bulmanın çok zor olduğunu söyledi. Kaplan, “Kamerasız ortamlarda meydana gelen olayların gün yüzüne çıkması için emniyet ekiplerince hummalı bir çalışma yapılıyor. Suçluya ait parmak izi veya bir delil bulabilmek oldukça zaman alıyor. Güvenlik kameraları sayesinde,  suçlu anında teşhis edilip yakalanıyor. Güvenlik Kameraları her yönden şehrimize huzurlu bir nefes aldırıyor.  İşyeri sahiplerinin de gözü arkada kalmıyor.” dedi.
Kaplan Güvenlik Sahibi Kaplan, kamera taktıracak işyerlerine yüksek çözünürlüklü gece görüşlü kameraları tavsiye etti.