Denizli Emniyet Müdürlüğü 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle ilgili kent genelinde aldığı asayiş ve trafik güvenlik önlemlerini açıkladı.
Denizli’de halkın huzur ve güvenliği için 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 400 polisiyle mesai yapacak olan Denizli Emniyet Müdürlüğü, bayramla ilgili alınan tedbirlerini açıkladı. Asayiş konularında yoğun güvenlik önlemi aldıklarını belirten Denizli Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatürk, "Asayiş ekiplerimiz özellikle arefe günü başta olmak üzere 9 günlük tatil boyunca kentin yoğun olduğu bölgelerde hem resmi, hem de sivil ekiplerimiz görev yapacak. Özellikle Bayramyeri, Gazi Bulvarı ve AVM’lerin olduğu bölgelerde huzur timlerimiz görev yaparak kötü amaçlı vatandaşları dolandırmaya çalışanlara göz açtırmayacağız. Diğer yandan tatile gidecek olan vatandaşlarımız evlerini yakın komşularına veya bir akrabasına teslim etsin. Apartmanlarda tanımadığınız kişilere kapıyı açmayın, şüphelendiğiniz durumda 155 polis imdat hattına ihbarda bulunun. Kurban derisi konusunda da bu yıl artık herkes kurban deresi toplayabilecek. Bu konuda vatandaşlarımızın bilgisi olmasını istiyoruz" dedi.
Bayramda vatandaşların silah atmamasını isteyen Kocatürk, "Bayram sevinciyle atılan silahlar, gözyaşlarına dönüşmesin. Bu ilkel bir olaydır. Bu çağda halen silahlar atılıyor. Bu konuda bizlerde gerekli güvenlik önlemlerini aldık. Atanlara ağır cezalar uygulanacaktır" diye konuştu.
Denizli’de 9 günlük bayram tatilinde Denizli Emniyet Müdürlüğü olarak 24 saat esasına göre tüm personelle mesai yapacaklarını belirten Denizli Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Dağdeviren ise trafik önlemleri hakkında bilgiler verdi. 2013 yılının 9 aylık döneminde meydana gelen trafik kazalarında 33 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Dağdeviren, "Trafik kazalarını değerlendirdiğimizde en çok kazalar bayram tatillerinde meydana geliyor. Bu konuda sürücülerimizin dikkatli olmalarını istiyoruz. Kurallara uyalım, bayramı gözyaşlarıyla geçirmeyelim. Analar babalar ağlamasın, çocuklar yetim öksüz kalmasın. Bu bayram kimsenin gözyaşı dökülmesin. Bizler Denizli Emniyet Müdürlüğü olarak il giriş çıkışlarında güvenlik önlemlerimizi arttıracağız. Her 30 kilometrede bir ekibimiz olacak ve görev yapacak. Diğer yandan yaya güvenliği içinde kent gelinde yoğunluk yaşanan yerlerde ekiplerimiz bulunacak" şeklinde konuştu.