Büyükşehir Belediyesi'nin Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte öğrenciler, çevre konulu şiir, kompozisyon, tiyatro oyunu ve atık malzemeden yaptıkları kıyafetlerle çevreye olan duyarlılıklarını gösterdi. 


Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliğine, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) Genel Müdürü Mahmud Güngör, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli'de 365 gün boyunca çevre ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımız ve DESKİ Genel Müdürlüğümüz ilçelerde okulları gezerek çevre konusunda insanımızı bilgilendirmeye gayret ediyor. Çevre gününü birkaç günle sınırlandırmayıp her gün vatandaşlarımıza çevremizi nasıl kullanmamız gerektiğini anlatacağız" dedi. 


Daha sonra etkinlikte öğrenciler, çevre duyarlığı konusunda şiir ve kompozisyonlarını okudu. Rukiye Urhan Anaokulu öğrencileri skeç gösterisi, Osman Özgür İlkokulu öğrencileri atık malzemelerden oluşan ritim gösterisi yaptı. Saime Aslan Anaokulu öğrencileri ise atık malzemelerden hazırladıkları elbiselerle defile gösterisi gerçekleştirdi. Etkinlikler kapsamında çevreye duyarlı davranışlara imza atan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür belgesi, tablet, bisiklet ve masa tenisi gibi çeşitli ödüller verildi. Etkinlik sonunda Denizli'de bir mahalleye adını veren binlerce fesleğen dağıtıldı.