Aydın’da 28 Mayıs günü gelen bir ihbar üzerine yapılan araştırmada Astim OSB Havaalanı Bulvarı 165 numarada bulunan depoda kaçak kesim yapıldığı ortaya çıkarıldı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevlileriyle birlikte depoda yapılan aramada 3 tonu işlenerek tüketime hazır hale getirilmiş ve 2 tonu da öldürülmüş ama işlenmemiş yaklaşık 5 ton kaçak domuz eti ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak domuz etleri, kamyonlara yüklenerek incelenmek üzere yediemin deposunda muhafaza altına alındı. Parçalanmamış olarak bulunan ölü domuzlar nedeniyle, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Yaban Hayatını Koruma Kanunu'na muhalefet suçu nedeniyle soruşturma başlatıldı.

DENİZLİ'DEKİ LABORATUVARDA İNCELENDİ

Denizli Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürlüğü'ne gönderilen numunelerin domuz eti olduğu tespit edilince, etlerin imhasına karar verildi. Sofralara ulaşamadan son anda yakalanan 5 ton kaçak domuz etiyle ilgili incelemelerin sona ermesinin ardından imha işlemi gerçekleştirildi.

Yediemin deposu ile mühürlenen C.C'ye ait depoya gelen Efeler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, etleri yeniden kamyonlara yükledi. Çeştepe Mahallesi'ndeki kontrollü imha alanına getirilen kaçak domuz etleri, ekiplerin gözetiminde kepçe yardımıyla gömülerek imha edildi. Daha sonra her iki depoda da ilaçlama çalışması yapan ekipler, maske takmalarına rağmen kötü koku nedeniyle güçlükle çalışabildi. Domuz etiyle ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.