Bu kontroller sonucunda; Hız ihlalinden, Kırmızı ışık ihlalinden, Seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, Duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmek, Emniyet kemeri ve kask takmamak, Alkollü olarak araç kullanmak, Ehliyetsiz, yetersiz ehliyet ile araç kullanmak, Görüşü engelleyici eşya, süs (filmli cam) kullanmak, Muayenesiz araç kullanmak, Durak harici ve fazla yolcu almaktan, Arızalı takograf ile taşıma sınırı üzerinde yük almak (tonaj), Karayolları Trafik Kanunun diğer maddelerini ihlal ettikleri örülmüş, ayrıca kusurlu ve eksiği olan araçlar trafikten men edilmiştir. Fahri Trafik Müfettişleri Tarafından Tanzim Edilen Trafik Suçu Tespit Tutanakları;

Denizli'de, gönüllülük esasına göre faaliyet gösteren, Fahri Trafik Müfettişleri tarafından, trafik kural ihlali yapan araç sürücülerinin tescil plakasına 17-23 Ekim 2016 tarihleri arasında toplam (63) adet suç tespit tutanağı tanzim edilmiş olup, trafik idari para cezası karar tutanağına çevrilmiştir. denildi. 

Denizli Merkez Polis Sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazaları; 17-23 Ekim 2016 tarihleri arasında sorumluluk bölgemizde, (56) Yaralamalı kaza ve (64) Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplam: (120) kaza meydana geldi. Kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği cadde ve güzergâhlar ile sürücüler tarafından kırmızı ışık ihlalinin yapıldığı kavşaklarda, seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, sivil ihbarlı denetim, emniyet kemeri, cep telefonu ve yaya denetimlerine ağırlık verilecektir. 

İlimizde meydana gelen kazalar genellikle, Acıpayam Yolu, Merkezefendi caddesi üzeri, İstiklal caddesi üzeri, Bursa caddesi üzeri ve İzmir Yolu üzerinde meydana gelmiş olup, kazalar daha çok, doğrultu değiştirme (dönüş) kurallarına uymama, Araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmamaktan, kavşaklara yaklaşırken araçların hızını azaltmamaktan, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve yakın takip arkadan çarpma kusurundan dolayı meydana geldiği tespit edilmiştir.

Okul Servis Araçları üzerinde yapılan denetimler ile ilgili olarak, müdürlüğümüzce 17-23 Ekim 2016 tarihleri arasında, (143) Okul Servis aracı yönetmelik hükümleri çerçevesinde denetlenmiş olup, eksikliği tespit edilen araç ve sürücülere cezai işlem uygulanmıştır.

İlimiz Bölge Trafik Polis Sorumluluk Bölgesinde;

17-23 Ekim 2016 tarihleri arasında sorumluluk bölgemizde, (17) Yaralamalı kaza ve (11) Maddi 3Hasarlı kaza olmak üzere Toplam: (28) kaza meydana gelmiştir Kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği güzergâhlarda, sürücülerin yaptıkları kural ihlallerine yönelik olarak ve kurallara uymalarını sağlamak için seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, emniyet kemeri ve cep telefonu denetimlerine ağırlık verilecektir. 
Vatandaşlarımızın daha güvenli bir trafik ortamında yaşamlarını sürdürebilmeleri için, trafik kazalarından uzak "Güvenli Çevre ve Huzurlu Toplum için" denetimlerimiz kararlı bir şekilde aralıksız devam edecektir. denildi.