Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Hayrettin Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, "7. Hayrettin Mahallesi Ters Lale Yayla Şenliği" düzenledi. Dünyada ender rastlanan ters lalenin tanıtımı için Bozkurt'un Hayrettin Mahallesi'nde düzenlenen şenliğe, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlik alanında sevgi gösterileri ile karşılanan protokol üyeleri bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Ağlayan gelin olarak da bilinen ters lalenin geçmişinin anlatılmasının ardından Başkan Zolan, şenlikte yaptığı konuşmada, Hayrettinlileri değerlerine sahip çıktığından dolayı tebrik etti. Hayrettin Mahallesi'nin nefes aldıkları bir yer olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Çünkü Hayrettin özümüzün, değerlerimizin güzelliklerimizin yaşatıldığı yer. Onun için burada özümüzü hissediyoruz ve kendimize geliyoruz. Tüm Hayrettinli kardeşlerimizin de bugün burada olması ondan olsa gerek" dedi.

Başkan Zolan, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz değerlerimize büyükşehir olarak sahip çıkmaya, daha da güzelleştirmeye, tüm Türkiye'ye, dünyaya duyurmaya ve herkesi bu değerlerle buluşturmaya gayret ediyoruz. Gayretlerimiz de artarak devam edecek. İnşallah değerlerimize hep beraber sizlerle birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz. Böyle bir güzelliği böyle bir değeri bizlere emanet ettiğiniz, katkı sağlamamıza ve her türlü imkanlarımız seferber etmek konusunda bizlere görev verdiğiniz için ben sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah yarın daha güzel olacak. Denizlimiz, ülkemiz ilelebet bu değerleriyle güzellikleriyle sımsıkı yaşayacak." 

Bakan Zeybekci'den Büyükşehir'e övgü

Bakan Zeybekci ise, bugüne kadar bütün etkinliklerde ve güzelliklerde Hayrettin Mahallesi sakinleriyle bir arada olduklarını ifade ederek, "Arkadaşlarımıza da bugüne kadar hep sorduk. Hayrettin'deki ters lale etkinliklerimiz, Hayrettin'in kuru fasulyesi ne zaman, hiç unutmayın diye sorduk" dedi. Bakan Zeybekci, "Hayrettin tabi ki Belediye Başkanlığı döneminden başlamak üzere defalarca geldiğimiz bir yer. Ev ev, sokak sokak dolaştığımız bir yer. Biraz mahzun bir yer Hayrettin. O mahzunluğunu, o üzgünlüğünü gördüğümüz için de dedik ki; Denizlimizin her yeri aynı olsun. İnsanlar Hayrettin'i terk etmesin. 'Buradaki imkanlar az, Denizli'de olan imkanlar burada yok, onun için başka yere gidelim' değil 'Hayretin'de kalalım, ata yurdunda kalalım. Emeklilikte veya yazın her fırsatta köyümüze gidelim' diye gayret göstersinler diye Büyükşehir Belediyemizi özellikle böyle yerler için kurduk. Hamdolsun. Bugün ben tebrik ediyorum Büyükşehir Belediyemizi. Artık buralarda da Denizli'nin merkezinde ne varsa, ne imkan varsa ulaşım, alt yapıyla ilgili gayret gösteriyorlar" dedi. 

Halk oyunları topluluğu büyüledi 

Şenlik kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Sanatçısı Hakan Eyiden ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. Çocuk Halk Dansları Topluluğunun gösterisi büyük alkış aldı. Daha sonra Bakan Zeybekci ve beraberindekiler  dünyada ender rastlanan ters lale bahçesinde incelemelerde bulundu. Yöreye özgü gıngırcıka binenleri izleyen protokol, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.