Denizli'de yapımı devam eden Honaz Tüneli için bir açıklama yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Mehmet Efe, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'nin tünel için yaptığı açıklamayı paylaştı. Efe, vali Kocatepe'nin, “İlimiz şehir içi trafiğini önemli ölçüde azaltarak rahatlatması planlanan Antalya çevre yolunun önemli bir ayağını oluşturan Honaz Tünellerindeki çift yönlü çalışmaların ara vermeden hızla devam etmektedir. Şu ana kadar 2.600 metre çift tüp tünelin Denizli tarafında giriş ağzı sağ tüpte 846 metre, sol tüpte ise 771 metre, Cankurtaran tarafındaki çıkış ağzında ise sol tüpte 99 metre tünel kazısı yapılarak toplamda 1.716 metreye ulaşıldı. Bu projeye 2016 yılında toplamda 2 Milyon TL harcandı” dediğini söyledi.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'nin sözüne inandıklarını belirten Efe, "Tünel deki çalışmaları yerinde görelim dedik. Tünelin ucunu gördük ama Tünel de hiçbir çalışma görmedik. 3 aydır da hiçbir çalışma olmadığı gibi yakın köylerden, Tünel inşaatın da çalışan işçiler ücretlerini bile alamadıklarını öğrendik. Buradan sayın Valimiz Şükrü Kocatepe'yi çalışmaları yerinde izlemelerini ve bu yanlış bilgilendirmeyi yapan bürokratlar hakkında yasal işlemler yapmasını istiyoruz.

28 Mayıs 2014 tarihin de  başlayan inşaat çalışmaları güya dönemin yetkili siyasetçilerinin yaptığı açıklamalardan öğrendiğimiz kadarıyla 2016 yılının son baharın da açılışı yapılacaktı? Sayın Valimizin açıklamalarından anladığımız kadarıyla 1716 metresi açılmış. Daha açıkçası yolun % 33 anca tamamlanabilmiş. Çalışmalar  bu hızla devam ederse 2019 son baharında açılışı mümkün olacaktır." dedi.