Kocabaş'taki Denizli Açık Cezaevi'nden ilk tahliye edilen kişi ise 52 gün daha cezaevinde kalması gereken Erol İskenderli oldu.

Bakanlar Kurulu kararının ardından Denizli'deki cezaevlerinden akşam saatlerinde tahliyeler başladı. Hakimlikler tarafından dosyalar incelenerek düzenlemeden yararlanacak isimler İnfaz Savcılığı'na bildirildi. İnfaz Savcılıkları tahliye olacak hükümlülerin evraklarını ceza ve tutukevlerine gönderdi. Tahliye edilmesi beklenen hükümlü yakınları, Kocabaş'ta bulunan Denizli D Tipi Kapalı Cezaevi, Denizli Açık Cezaevi, Bozkurt Kadın Açık Cezaevi ve Sarayköy Açık Cezaevi önüne gelerek beklemeye başladı.

Denizli Açık Cezaevi'nden ilk tahliye edilen kişi ise dolandırıcılıktan hüküm giyen Erol İskenderli oldu. Saat 20.00 sıralarında eşyalarıyla birlikte cezaevinden çıkan İskenderli, alkışlarla karşılandı. İskenderli, tahliye edildiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Mutluyuz, başka ne söyleyeyim. Allah'ıma çok şükür, bugünleri de gösterdi.  52 gün daha yatmamız gerekiyordu. Burada bir gün bile önemli" diye konuştu. İskenderli yakınıyla birlikte otomobile binip evine gitti.

Tahliye işlemlerinin gece boyunca süreceği öğrenildi.






























DHA