15 Temmuz gecesi yapılmaya çalışılan ve millete çarpan darbe girişimi sonrası Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Denizli ve ilçelerinde de meydanlarda her gece demokrasi nöbeti tutulmaya başlandı. 23 gün devam eden Demokrasi nöbetlerinin sonuncusu başta İstanbul Yenikapı'da olmak üzere 81 ilin meydanlarında bugün coşkuyla gerçekleşti. 

Denizli'de eski adıyla Delikliçınar Meydanı yeni adıyla 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'na uzaktan yakından koşan coşkulu vatandaşlara siyasi görüş ayırt edinmeksizin bütün parti il başkanları, milletvekilleri katıldı. Meydanda vatandaşlara Merkezefendi ve Pamukkale Belediyesi tarafından su bayrak ve şapka dağıtıldı. Üzüm ikram edilen vatandaşların meydana girişinde güvenlik tedbirleri had safhadaydı.

Vatandaşlara ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi Denizli il başkanı Cafer Birtürk konuştu. Birtürk, darbelerin Türkiye'ye her zaman zarar verdiğini belirtti. Birtürk, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin saygı ve sevgilerini getirdiğini belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli il başkanı Teoman Sancar, vatan söz konusu olduğunda siyasi ideolojinin arka planda kaldığını belirtti. Sancar, Ak Parti Denizli il başkanı Necip filiz ve MHP Denizli il başkanı Birtürk'ün ellerini tutarak hep birlikte vatandaşları selamladılar. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz gecesi vatan sevdalılarının tanklara silahlara karşı geldiğini ve yapılmak istenen darbeyi bastırdığını belirtti. 

İl Başkanlarının konuşmalarının ardından milletvekilleri konuşma yaptı. Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ise, "Bu insanlar en zeki çocuklarımızı devşirerek en ahmakça en şahsiyetsiz şekilde yetiştirdiler, adeta mankurt yaptılar, her türlü pisliklerini gördük. 14 yaşındaki kızın odasına kamera taktılar, karı koca arasındaki ilişkiyi resimleri çekip paylaştılar, kadını, erkeği ahlaksız gösterdiler. Öldürmeyen yara bizi güçlendirir. Artık Türkiye cumhuriyeti demokrasisi çok daha güçlü birlik içinde" dedi. 

Son konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de "15 Temmuz gecesi kuzu postuna bürünmüş o çakallar var ya, bu millete ihanet edenler var ya, bu millete tankıyla silahıyla ateş eden hainler var ya, meclisi bombalayan hainler var ya, onların cenazesine bile kimse gitmiyor, mezarlarına bile giden yok. Bu millet onları asla hatırlamayacak" dedi. 

Bakan Zeybekci, darbecilere lağım faresi dediği için eleştirildiğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanını şehit etmek için gidenler en sonunda baktık ki, bir delikten çıkıyor lağım faresi gibi, bir deliğin içine girmiş, bunu söyledik diye birileri diyor ki, 'lağım faresi dedin, işkence yapıyorsun', farelere hakarettir onlara fare demek. Bizim çerçevemiz belli, biz hukuk içinde hareket edeceğiz. Hukukla beraber hareket edeceğiz. Bizim rehberimiz milletin vicdanı olacak, millet oh diyecek şekilde bunlar cezalarını bulacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu. 

Vatandaşların arasında bulunan ve sırtında Türk bayrağı olan 7 aylık Gül Artuğ isimli bir bebek, Bakan Zeybekci ve diğerlerinin dikkatini çekti. Sahneye çıkarılan bebek kucaktan kucağa gezdi. Herkes bebeğe sevgi gösterisinde bulundu. Daha sonra meydandaki vatandaşlar siyasi parti liderleri, Genel Kurmay Başkanı Hulisi Akar, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını dev ekranlardan izledi. Meydanda toplanan vatandaşlar özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını pür dikkatle izledi, bayrak sallayıp, alkış tuttu. Bu sırada kalabalığın içinde bir kadın baygınlık geçirdi. Yere düşen kadını gören Ak Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, sahneden inerek yardıma koştu. Aynı zamanda doktor olan Ramazanoğlu kadına ilk müdahaleyi yaptı. Kadın, daha sonra sağlık ekipleri tarafından ambulansa götürüldü.