Uluslararası Sanat Eğitimcileri Derneği (USED)'in koordinatörlüğünü yaptığı Avrupa Birliği Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı'nın desteklediği, 7 ortaklı PARSOL (Mültecilerin Sosyal Hayata Katılımı Projesi) projesinin farkındalık eylemi, Dünya Mülteciler Günü'nde yapıldı. Mültecilerin yaşam mücadelesini konu alan Sessiz Duruş etkinliğinde yerel halkın mülteciler ile ilgili empati yapıp onları anlayabilmeleri hedeflendi.

PARSOL aktivistlerinin katıldığı bu etkinliği AVM'de gerçekleştirildi. Etkinlik halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Etkinlikte aktivistlerin gözleri siyah bir bantla kapatıldı ve ayakta sessizce beklendi. Aktivistler, Ege Denizi'nde hayatını kaybeden Mültecilerinin anısına saygı duruşu ve bu acıların bir daha yaşanmaması amaçlandı. USED'in hazırladığı Türkçe, Farsça, İngilizce el ilanları halka dağıtıldı.





GÜLDEN CERİT: "MÜLTECİ PROBLEMİ YERİNE HAYAT MÜCADELESİ KAVRAMINI KULLANMALIYIZ."

PARSOL Koordinatörü Gülden Cerit bu etkinliğin Dünya Mülteciler Günü'nde yapılmasının önemini belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Biz bu proje sürecinde söz edimlerinin ne kadar önemli olduğunu fark ettik. Mülteci problemi, sorunu gibi kelimelerin insanlar üzerinde negatif bir etki yarattığı, bunun yerine mültecilerin hayat mücadelesi kavramını kullanmanın daha uygun olacağını bu algınında kişiler üzerinde olumlu bir etki yaratacağını söyledi. Bu etkinlik oluşan raporların Avrupa Birliği Komisyonu'na, Birleşmiş Milletlere ve AB Bakanlığı'na gönderilerek farkındalığın arttırılmasının hedefliyoruz." dedi.