Küresel bir fenomen olan Pokemon Go oyunu 7'den 70'e herkes tarafından büyük bir ilgi ile oynanıyor. 6 Temmuz'da piyasaya giren oyun her geçen gün oyuncu sayısını arttırıyor. Sokaklarda ellerde telefon dedektif misali pokemon arayıcıları gitgide artıyor.

Oyuncular cep telefonlarındaki kamerayı kullanarak ortamı taratarak etrafta görünen pokemonları yakalıyorlar. Pokemonların özelliklerine göre farklı yerlerde yakalanan pokemonlar oyuncuların 5. levele gelmesi ile arkadaşları ile pokemonlarını savaştırabiliyor. Telefonların GPSlerini kullanan oyuncular civarda buldukları eşyaları ve poketoplarını da topluyorlar. Oyun her ne kadar bedava olsa da telefona yükleyebilmek için bazı özelliklerde satın almanız gerekiyor.

Oyun çıktığı ilk gün 6 Temmuz'da apple store'un en çok satan oyunu oldu. Bugün itibari ile sadece ABD'de oyun 7,5 milyon kişi tarafından indirildi. Bugün itibari ile günlük twitter kullanıcı sayısına ulaşmayı başardı. Her gün oynayan Pokemon Go oyuncuları günlerinin yaklaşık 43 dakikalarını bu oyunu oynayarak geçiriyorlar. Pokemon Go oyunu, isim hakkının 3'te birine sahip olan Japon teknoloji devi Nintendo'nun hisselerinin bir haftada %50 prim yapmasına neden oldu.

Pokemon Go oyunu henüz Türkiye'de indirelemiyor. Türkiye'de oynayanlar bazı güvenlik prosüdürlerini kırarak oyunu yükleyebiliyorlar. Oyunu yüklerken yapılan aşamalar telefonun zarar görmesini sebep olabiliyor. Herşeye rağmen telefonlarına yükleyen pokemon çılgınları Türkiye sokaklarında da pokemonları yakalayabiliyor. Yapımcı firma Niantic, aşırı ilgiden dolayı oyunu diğer ülkelerde piyasaya sürmeyi durdurduklarını açıkladı. Oyunun piyasada olduğu ülkeler ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda.

Pokemonların Denizli'de sıkça görüldüğü yerler Çınar Meydanı, AVMler, camiler, otobüs durakları. Su pokemonlarının Pamukkale Traverterleri ve Gökpınar Barajı çevresinde görüldükleri söyleniyor.








Sena Kuru