Pamukkale Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen sertifika törenine Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Azmi Koçoğlu, ilçe milli eğitim müdürleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri ve sertifika almaya kazanan okulların müdürleri katıldı.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Bugün bir sevinç ve bir sevda var. Hepinizi ayrı ayrı terbrik ediyorum. İlimizde 786 okulumuz ve toplamda kurumlarımızla birlikte 1065 okul ve kurumumuz var. 2006 yılında başlatılan proje çalışmalarında hızlı bir ivme kazanılamamıştı. Bu gün itibariyle güzel bir ivme yakalayarak yüksek bir sayıya ulaştık. 23 okulumuz o günden bugüne Beyaz Bayrak sertifikasını devam ettirme başarısı elde etti.

Onları ayrıca tebrik ediyorum. Sağlıklı bir ortamda başarılı eğitim istiyorsak okul binalarında belli bir standardı yakalamamız gerekiyor. Tüm bunlar siz değerli ilçe milli eğitim müdürlerimiz, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin emekleri ile oluyor. Beyaz Bayrak Sertifikalı okul sayısı olarak bugün sertifika alan 140 okulumuzla birlikte toplamda 163’e ulaştık. Biz istiyoruz ki bu sayı katlanarak devam etsin. Beyaz Bayrak almak için bekleyen 130 civarında okulumuz var’’dedi.
Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan okul müdürlerine sertifikaları, prinç levhaları ve beyaz bayrakları Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan ve diğer protokol tarafından verildi.