İlçenin ihtiyacı olan Bekilli Atık Su Arıtma Tesisi'nin temelini atan Başkan Zolan, 40 yıldır yapılması beklenen Kutlubey-Uşak yolunu hizmete açtı. Bekilli'ye 2 adet su su deposu müjdesi de veren Başkan Zolan, "İnsanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde sürdürdüğü yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bekilli'yi ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi'nin ilçedeki yatırımlarının açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Başkan Zolan, ilk olarak ilçenin uzun süredir ihtiyacı olan Bekilli Atıksu Arıtma Tesisi'nin temelini attı. Törene Başkan Zolan ile birlikte DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve İbrahim Özsoy, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Zolan, törende yaptığı konuşmada, yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olacak atık su arıtma tesisi ile uzun yıllar süren sıkıntının çözüme kavuşacağını söyledi. "Denizli'de ne varsa İlçelerde de o olacak" sözünü tutmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Zolan, "O sözlerimiz bir bir yerine gelecek. Yerine getirmek için buradayız. Bekilli'nin atık su sorunu maalesef yıllardır sıkıntıya neden oluyordu. Atık sular bir dereye bırakılıyordu ve bu da ciddi sağlık sorunlarına neden oluyordu. Büyükşehir olarak bunları görmezden gelmemiz mümkün olamazdı" dedi.

"İnsan sağlığı her şeyden önemli"
Başkan Zolan, "Bugün burada temelini attığımız tesis tamamlandığında bölgenin atık su sorunu ortadan kalkacak. İnsan sağlığı her şeyden önemli. Biz verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Törende Bekillililere su deposu müjdesi de veren Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Sizlere bir de müjde vermek istiyorum. Bekilli'de su sorunu son zamanlarda artmaya başladı. Daha önce 150 tonluk olan su deposu yeterli değildi. Büyükşehir olarak bu bölgeye 2 bin tonluk su deposu yapıyoruz. Ayrıca bu deponun biraz daha yüksek bölgesine 500 tonluk bir depo daha yapıyoruz. Bekilli'nin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hiçbir ilçe ve mahallemizi ayırmadan hizmet etmeye devam ediyoruz. Bekilli'de ayrıca bazı bölgelerde kanalizasyon ve içme suyu hatlarının da yenilenmesi için çalışmalar sürüyor. Denizlimizde ne varsa Bekilli'de de o olacak" diye konuştu

Kutlubey- Uşak yolu açıldı
Başkan Zolan ve beraberindekiler daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ve ilçenin en büyük ulaşım sorunlarından biri olan Kutlubey- Uşak yolunun açılış törenine katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada ise şunları ifade etti: "Söz verdiğimiz gibi Bekilli'ye yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Kutlubey'e bir çok defa geldik. Her geldiğimizde bir şeyler yapma konusunda gayret gösterdik. Verdiğimiz her sözümüzü yerine getirme konusunda gayret sarf ediyoruz." Vatandaşların 30-40 yıldır açılmasını istediği Kutlubey-Uşak yolu için daha önce söz verdiklerini anlatan Başkan Zolan, "Sonunda yolun açılışını yapıyoruz. Tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi. Konuşmaların ardından asfaltlanarak modern bir hale getirilen yolun açılışı yapılırken bölgedeki vatandaşların diktiği "Osman Zolan Yolu" tabelası dikkat çekti. Jest için teşekkür eden Başkan Zolan, beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Zolan, daha sonra Üçkuyular Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.