Denizli'de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, önümüzdeki yıl Denizli'de yapmayı planladığı toplu konutlar için Denizli'yi yönetenlerle bir araya geldi. 2017 yılında Denizli'ye yapılması hedeflenen 1500 konut için arazi tespitleri, ilçelerin bu konu hakkında talepleri, imar durumları, TOKİ'nin Denizli'de süren projeleri masaya yatırıldı. 

Denizli'deki yöneticilerin katıldığı Pamukkale'nin Karahayıt Mahallesi'nde düzenlenen toplantıya Vali Dr. Ahmet Altıparmak, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları ile TOKİ'den gelen uzmanlar katıldı.

Toplantıda ilçe kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları ilçelerinde TOKİ'den sosyal konut taleplerini yetkililere aktardı, arsa ve imar durumları konusunda bilgi verdi. Toplantıda Denizli'de toplu konut yapılması planlanan yerler ile ilgili yer tespitleri de yapıldı. Toplantının ardından Vali Ahmet Altıparmak, TOKİ Başkanı Ergün Turan ve beraberindeki heyet Karahayıt Termal Turizm Bölgesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan konut, pansiyon ve tesisleri gezdi. TOKİ Başkanı Ergün Turan verimli bir toplantı yaptıklarını belirterek, Denizli'nin ihtiyacı olan sosyal konut konusunda belediye başkanları ve diğer katılımcılarla projeler üzerinde görüştüklerini söyledi. Denizli'de 2017 yılının çok daha iyi bir yıl olacağını söyleyen Turan, "Bugün yaptığımız toplantının sonuçlarını bir ay sonra yapacağımız ikinci toplantıyla değerlendireceğiz. Bizden konut bekleyen vatandaşlarımız için 2017 yılı çok daha iyi bir yıl olacak. Denizli'de 2017 yılında 1500 sosyal konut yapmayı planlıyoruz. Termal turizm merkezlerinden Karahayıt'ta inşa ettiğimiz yapılar, ülke turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Karahayıt'ta Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaptığımız sosyal konut ve tesislerle bölge, termal turizm açısından cazibe merkezi haline gelmeye başladı" dedi. Vali Ahmet Altıparmak ise geniş katılımlı bir toplantı yaptıklarını, il merkezi ve ilçelerde TOKİ'nin başlatacağı çalışmaları masaya yatırdıklarını belirterek, "Arsa ve imar durumları tek tek değerlendirildi. Başarılı bir toplantı oldu. Konut için gelen talebe göre belediyenin ve hazinenin elindeki arsalar değerlendirildi. Uygun olup olmadıkları görüşüldü" diye konuştu.