Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle toplumda trafik bilincini artırmak kazaların önüne geçmek için DelikliÇınar Meydanında kutlama etkinliği düzenlendi. İl jandarma polis, itfaiye, 112 ekiplerinin hazır bulunduğu etkinlikte, broşürler dağıtıldı, yaya ve araç trafiğinde nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı. Karayolları Trafik Güvenliği Haftası'na vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.

Delikliçınar gerçekleşen Trafik Haftası etkinliğine Denizli Valisi Şükrü Kocatepe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal Jandarma Kıdemli Albay Cengiz Yıldız ve daire müdürleri katılarak  stantları tek tek gezerek bilgi aldı.

KEMER TAKILI OLMADIĞIN İÇİN ÖZ YEĞENİMİ KAZADA KAYBETTİM

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe; Trafik haftası ile ilgili şunları söyledi; “Trafik günlük hayatımızdaki en önemli yaşam bölümü, Trafik kazasından her yıl kaybettiğimiz insan sayısı çok fazla yaklaşık 5 bin civarında insanımızı her yıl biz trafik kazasında kaybediyoruz. Tabi bunun yanında maddi hasar olarak atlatılıyor. Dolayısıyla trafik kurallarına uymak hem bizim sağlıklı mutlu, huzurlu, sitressiz bir yaşam için önemli hepimizin dikkat etmesi gereken kurallar. Örneğin emniyet kemeri araca bindiğimizde ilk öne emniyet kemerinizi bağlayınız. İnsanın can güvenliğini korumak amacıyla alınan önlem ben daha nce trafik kazası geçirdim emniyet kemeri sayasinde bana hiçbir şey olmadı. Örnek olarak gelinlik çağda bir yeğenem Çivril-Denizli karayolu üzerinde trafik kazası geçirdi aracın takla atması sonucu hayatını kaybetti yanındaki kardeşleri 3 kız kardeştiler, emniyet kemeri takılı olmadıından dolayı için araçtan fırlayarak hayatını kaybetti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan konuşmaya devam etti, “ Yol güvenliği trafik güvenliği kurumlarımız elinden gelen gayretleri gösteriyorlar ve ekipmanlarımız için çok fazla yatırım yaptık daha iyi hizmet verebilmek daha iyi olaylara müdahale edebilmek için. Büyükşehir olarak bu yılı ulaşım yılı olarak kabul ettik bütcemizin yüzde 70’ini ulaşıma yatırımlar gerçekleştireceğiz. Tüm kurallara uymalıyız saygılı ve sabırlı olmamız gerekiyor. Anlık telaş bizi kazaya sürükler. Yaya geçitlerinde saygı ve sevgi çerçevesinde empati yaparak yayaya yol vererek öncelikleri yayalara verelim ” dedi.