Denizli'nin yüksek kesimlerinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece saatlerinde il merkezinde de yağmaya başladı. Karın yağdığını gören vatandaşlar yağan karın sevincini yaşadı. Özellikle Bağbaşı, Yenişehir taraflarında etkili oldu. Ayrıca Denizli'nin bazı ilçelerinde de gece saatlerinde etkli olan kar yağışını gören vatandaşlar kendilerini dışarı attı ve karın tadını çıkardı.
Meteoroloji, yurt genelinde hafta sonu kar yağışının etkisini göstereceği belirtmişti. Kar yağışı Denizli’nin hemen hemen tüm ilçelerinde etkisini gösterdi.
Gece başlayan yağan kar yağışı, ilçeler ve Denizli arasında yolların kar ve buzlanması nedeniyle sürücülere zor anlar yaşamasına neden oldu. Denizli-Antalya yolunda trafik ekipleri sürücüleri zincir takmaları konusunda uyarıyor. Serinhisar ve Denizli arasında yolculuk yapan sürücülerin uzun süre beklemesinden sonra ekiplerin yollara müdahalesi ile tekrar yollarına devam ettikleri belirtildi.
Akşam saatlerinde Denizli Antalya Yolu'na giden araç sürücüleri Cankurtaran'da yoğun kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. Görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü Denizli Antalya Yolu'nda sabah saatlerinde oluşabilecek buzlanma ve sis olaylarına karşı yola çıkacak sürücülerin dikkatli olmaları konusunda yetkililer uyarıda bulundu.