Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, dün (cuma), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki etkinliğe; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU
Etkinlikte kadınlar ellerindeki döviz ve pankartlar ile kadına şiddeti protesto etti. Kadına şiddetin önüne geçilmesinin vurgulandığı etkinlikte, Başkan Zolan ve beraberindeki katılımcılar ellerini mor renge boyayarak kadına karşı şiddete 'dur' demek için beyaz pankarta el izini bıraktı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte Başkan Zolan, kadına şiddete karşı mesajların bırakıldığı karta ise, "Sevmeyi başarırsak, öğrenirsek şiddeti önleriz" notunu bıraktı. 

Şiddetin her türlüsüne hayır dediklerini, eğer ortada bir sorun varsa diyalogla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Zolan, "Şiddet hiçbir şeyin çözümü değildir. Elmanın iki yarısı gibi kol kola girmemiz gerekir. İşte o zaman gerçek mutluluğa gerçek sevgiye ulaşırız. Kadına şiddete 'hayır' diyoruz. Tabi ki bu işin başı eğitim. Örnek rol modeller olmak gerekir. Eğitimle bu işi çözmek için gayret edeceğiz" dedi.