Denizli'de Fahri Trafik Müfettişleri Tarafından düzenlenen Tespit Tutanakları; Gönüllülük esasına göre faaliyet gösteren, Fahri Trafik Müfettişleri tarafından, trafik kural ihlali yapan araç sürücülerinin tescil plakasına (21) adet suç tespit tutanağı tanzim edilmiş olup, trafik idari para cezası karar tutanağına çevrilmiştir. denildi. 
 

Denizli Merkez Polis Sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazaları; 09-15 Ocak 2017 tarihleri arasında sorumluluk bölgemizde, (13) Yaralamalı kaza ve (60) Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplam: (73) kaza meydana geldi. Kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği cadde ve güzergâhlar ile sürücüler tarafından kırmızı ışık ihlalinin yapıldığı kavşaklarda, seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, sivil ihbarlı denetim, emniyet kemeri, cep telefonu ve yaya denetimlerine ağırlık verilecektir. Kazalar genellikle, Acıpayam Yolu, İstiklal Caddesi ve Ankara Yolu üzerinde meydana gelmiş olup, kazalar daha çok, kavşaklarda doğrultu değiştirme (dönüş) kurallarına uymama, Araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmamaktan, kavşaklara yaklaşırken araçların hızını azaltmamaktan, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve yakın takip arkadan çarpma kusurundan dolayı meydana geldiği tespit edilmiştir. 
 

Bunların yanı sıra Okul Servislerinde  yapılan denetimlerde (175) Okul Servis denetlendi, eksikliği tespit edilen servisler ve sürücülere ceza kesildi.

Denizli'de bir haftada 1 Ölümlü, 7 Yaralamalı kaza ve 17 Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplam: (25) kaza meydana geldi.