2010-2015 yılları arasında gerçekleştirilen kadın cinayetlerini görünce insanlık olarak nerede olduğumuzu görüyoruz. Bu istatistikle kadınların hangi bahanelerle öldürüldüğü, cinayetlerde yaşanan ihmallere dikkat çekiyor ve ortaya çıkan büyük fotoğrafın vahametini gözler önüne seriyor.
Haritaya göre; Türkiye’de 2010 - 2015 arasında 1134 kadın öldürüldü. Ölen kadınların 493'ü kocası, 115',i erkek arkadaşı, 83'ü ise tanıdığı bir erkek tarafından öldürüldü.

ÇOĞU NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ BİLE BİLMİYOR
Haritada öldürülmenin bahanelerinde en yüksek oran "bilinmiyor." Evet bir insan ölüyor ama ne yaşandığı "bilinmiyor", 227 kadının ne sebeple öldürüldüğü bilinmiyor. 206 kadın tartışma ve kavga nedeniyle, 111'i ise aldatılma şüphesi ile öldürüldü.

PEKİ SONUÇ?
Araştırmada yer alan bilgilere göre; cinayetler büyük oranda yakalanma ile sonuçlandı. Bu cinayetlerden 666'sını işleyenler yakalandı. En büyük ikinci oran ise intihar. Kadın cinayeti işleyen 187 kişi intihar ederek hayatını sonlandırdı. Cinayeti işleyenlerin 158'i ise teslim oldu.

DENİZLİ KAÇICI SIRADA?

Kadın cinayetlerinde son 5 yıl içinde en fazla İstanbul, İzmir, Ankara, Adana ve Antep yer alıyor. Denizli'de ise son 5 yıl içinde toplam 16 kadın eşinden, erkek arkadaşından ya da en yakınından öldürüldü. Denizli ise kadın cinayetlerinde 16. sırada yer alıyor. 


İşte İl İl Kadın Cinayetleri İstatistiği;