DHA- DENİZLİ'de, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından, 105'i rütbeli 515 askeri personel gözaltına alındı. Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, "Denizli'den ve Söke'den Çardak Havaalanı'na sevk edilen askeri birlikler Kayseri'den gelecek bir kargo uçağıyla Ankara'ya sevk edilecekti. Havaalanında ve ilçede elektrikleri keserek karartma yaptık, uçak inemedi" dedi.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, darbe girişimi ve dün gece yaşanan olaylarla ilgili olarak DHA'ya bilgi verdi. Çardak Havaalanı'nda yaşanan olaylar nedeniyle 105'i rütbeli, 515 askerin gözaltına alındığını, rütbelilerin İl Jandarma Komutanlığı'nda, er ve erbaşın ise Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin savcılar tarafından alındığını söyleyen Vali Ahmet Altıparmak, 11'inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır hakkında soruşturmanın da Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü belirtti. Altıparmak, Özbakır'ın gözaltında olup olmadığı hakkında açıklama yapmadı. Altıparmak, Çardak Havaalanı'ndan bir yarbayın sivil kıyafetle firar ettiğini de açıkladı.

11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ile bağlı birliği Söke Tugayı'ndan gelen askeri araçlarla 72 askeri personelin Çardak Havaalanı'na sevk edildiğini söyleyen Vali Ahmet Altıparmak, "Denizli'den ve Söke'den Çardak Havaalanı'na sevk edilen askeri birlikler Kayseri'den gelecek bir kargo uçağıyla Ankara'ya sevk edilecekti. Havaalanında ve ilçede elektrikleri keserek karartma yaptık, uçak inemedi. İlçe halkının tepkisi, güvenlik güçlerimizin çabalarıyla Çardak Havaalanı'nda girişim engellendi. Şu anda 105'i rütbeli 515 asker gözaltına alındı. Haklarındaki soruşturma sürdürülüyor, ifadeleri alınıyor. Bir yarbay da Çardak Havaalanı'ndan sivil kıyafetle firar etti" dedi.

ASKERLER: TATBİKAT VAR DEDİLER

Darbe girişiminde bulunan ve gözaltına alınan askerlerin sorgulaması Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor. Gözaltında bulunan er ve erbaşlar, polise verdikleri ifadede kendilerine tatbikat yapıldığı yönünde bilgi verildiğini, öyle de sandıklarını söyledi. Çok sayıda asker, Hasan Güngör Spor Salonu'ndan, Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne gruplar halinde otobüslerle götürüldü. Gözaltındaki er ve erbaşların ifadeleri gruplar halinde saat 11.00'den itibaren alınmaya başladı. Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren askerlerin, "Bize tatbikat olduğunu söylediler. Komutanlarımızdan bu şekilde bilgi aldık" dedikleri öğrenildi.

İfadeleri alınan askerler, spor salonuna götürülürken, otobüs içine giren Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ahmet Özçelik, "Emir komuta bende. Siz bize emanetsiniz ve bizim misafirimizsiniz. Anlaşıldı mı" dedi, askerlerde "Anlaşıldı" yanıtını verdi. Basın mensuplarının "Darbe olacağını biliyor muydunuz?" sorusuna ise bir asker, "Tatbikat sanıyorduk" yanıtını verirken bir başka asker ise "Vatan sağolsun" yanıtını verdi. 

Denizli'de gözaltına alınan askerlerin ifadeleri 10'ar kişilik gruplar halinde Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde alınmaya devam ediyor.