Denizli’de önceki akşam Candoğan Parkı önünde toplanan bir grubun 12 Eylül askeri darbesini protesto eyleminde olaylar çıktı. Grup, polise taş ve su şişesi atarken, polis, su ve biber gazıyla eylemcilere müdahale etti.

Denizli’de Candoğan Parkı önünde toplanan bir grup,12 Eylül 1980 yılında gerçekleşen askeri darbeyi protesto etti. Basın açıklamasını okuyan grup daha sonra Çınar Meydanı’na yürümek istedi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı, TOMA ve panzerin hazır bekletildiği eylemde, grup Gazi Bulvarı yerine arka sokaklardan Çınar Meydanı’na doğru gitmek istedi. Çınar Meydanı’nda önlemini alan polis, ara sokaklardan Denizli Belediyesi önüne doğru yürüyüşe geçen gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti.

Polisin müdahale ettiği grup ellerindeki taş ve su şişelerini polise attı. Çevik Kuvvet polisleri atılan taşlardan kendilerini ellerindeki kalkanlarla korudu. Müdahaleyle birlikte ara sokaklara kaçmaya başlayan grubu polis takip etti. Bu arada, gruptan ayrılanlar ise Denizli Belediyesi arkasında bulunan EMEK Partisi binasına sığındı. Polis ekipleri Emek Partisi’ne çıkan gruba panzerle basınçlı su sıktı. Partiye sığınan grup da slogan atarak polislere tepki gösterdi. Atılan biber gazından etkilenen bazı vatandaşlar ise polislerle tartıştı.

Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut’un da yakından takip ettiği eylemde polis, ara sokaklarda yakaladığı 4 eylemciyi gözaltına alarak Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut eylemde bazı kişilerin gençleri kullandığını belirterek, vatandaşların sağduyulu olmasını istedi.