Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin Büyükşehir olması için gün saymaya başladıklarını söyledi.
Denizli’de yaşayanların son yıllarda hızlı bir değişime tanıklık ettiğini, en büyük değişimin ve kazanımın ise Büyükşehir statüsüne geçmek olduğunu kaydeden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, şunları söyledi:
   ‘Son 8-9 yıldır Denizli’deki değişimi herkes görüyor. Denizli’miz Değişimle birlikte diğer illerin gıptayla baktığı şehir haline geldi. Bu değişim ve gelişim, Denizli’nin Büyükşehir olmasıyla birlikte artarak devam edecek. Denizli’nin 28 yıldır kurduğu büyükşehir olma hayaline ilişkin Başbakanımızın verdiği müjde bu kentin en büyük kazanımı olacak. Denizli Büyükşehir olduğunda bu kentte yaşayan herkes büyük kazanımlar elde edecek. İnşallah Ekim ayı başında TBMM’nde Büyükşehir kanun teklifi ele alınacak ve yasalaşacak. Böylece 8-9 yıldır verdiğimiz hizmetleri Büyükşehir statüsüyle taçlandıracağız.
   Bilindiği üzere 28 yıldır kentin ileri gelenleri, mülki amirleri ve yerel siyasetçileri, ellerinde dosyalarla yıllarca Ankara’ya giderek Denizli’nin Büyükşehir olabilmesi için çalmadık kapı bırakmadı. Sonucunda ise hayal kırıklığıyla dönülüp hakkımız olan Büyükşehir statüsü alınamadı. Ama şimdi gerek milletvekillerimiz ve gerekse bizler, müjdeli haberleri T.C Başbakanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan alıyoruz. Göreceksiniz, Denizli’nin Büyükşehir olmasıyla 1 birim gelen yatırımlar 3 birim gelmeye başlayacak, kazanan 8-9 yıldır olduğu gibi yine Denizli olacak.’
  -SAYIN ZEYBEKCİ’YE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ-
   Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin Büyükşehir olmasında en büyük emeğin Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’ye ait olduğuna dikkat çekerek, ‘Önceki dönem Belediye Başkanımız AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, büyükşehir olunabilmesi için büyük emek harcadı. Kendisine Denizli’miz adına sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum’ dedi.
Başbakan Recep Tayyyip Erdoğan, geçtiğimiz Mayıs ayında vekillerine TBMM tatile girmeden önce yeni büyükşehir yasanının çıkartılması talimatını vermiş¬ti. Ancak hem ülke için¬de hem de ülke dışındaki sıcak gelişmeler nedeniyle aralarında Denizli’nin de bulunduğu 13 ilin büyüşehir statüsüne kavuşması TBMM’nin Ekim ayı gündemine kalmıştı. Aralarında Denizli’nin de bulunduğu Büyükşehir olacak iller Aydın, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Balıkesir, Van, Manisa, Hatay, Malatya ve Mardin’dir.