1993 yılında kurulan Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, verdiği eğitimlerin ardından üniversitelerin tiyatro bölümlerini kazanan öğrencilerinin gururunu yaşıyor. 
Denizli’de 21 yıl önce kurulan Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, önemli bir başarıya imza attı. Kurulduğu 1993 yılından beri, kentte tiyatro eğitiminin önemli bir merkezi haline gelen Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, her yıl düzenlediği tiyatro kursları ve verdiği derslerle başarılı sanatçı adaylarının yetişmesine katkı sağlıyor. Yetenekle öğrenci alımı yapan akademik kurumların giriş sınavına Denizlili sanatsever öğrencileri hazırlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, kursiyerlerine yıl boyunca, temel oyunculuk, tiyatro tarihi, diksiyon, mimik ve beden kullanımı, yazarlık ve reji bilgisi gibi ücretsiz eğitim veriyor. 
Bu kapsamda, bir süredir Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun söz konusu eğitimlerine katılan, bu yıl ise üniversitelerin tiyatro bölümü sınavlarına giren Denizlili 3 öğrenci, istediği başarıya ulaştı. Şehir Tiyatrosu kursiyerlerinden Selen Bağcı ve Mehmet Mert Karagül Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünü, Bengisu Peltek ise İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümünü kazandı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, sanat hayatlarına üniversitede devam edecek öğrencilerinin Şehir Tiyatrosu’nun gurur kaynağı olduklarını söyledi. Şehir Tiyatrosu'nun bu yıl da kursiyer oyuncu alımına devam edeceğini kaydeden Otaklı, “Bu yıl 4-12 Ekim tarihleri arasında tiyatro sınavı yapılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda kursiyer olmak isteyen adayların en geç 1 Ekim günü mesai bitimine kadar bir adet fotoğrafla birlikte, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu yanındaki Ressam İbrahim Çallı Sanat Evi’ne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor" diye konuştu.