Denizli Belediyesi projeleri, Dünya Sağlık Örgütü (WHÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı 5.Yıllık İş ve Teknik Konferansı'na damgasını vurdu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, WHO Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı 5.Yıllık İş ve Teknik Konferansı İzmir’de yapıldı. 'Sağlık ve Refah için Liderlik ve Paylaşılmış Yönetişim ile Yenilikler’ ana temasıyla düzenlenen Konferansa 'Sağlıklı Kentler Ağı'na üye olan 37 Avrupa ülkesindeki 97 kentten belediye başkanları, üst düzey yöneticiler ve proje koordinatörleri ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı temsilcilerinin de iştiraki ile çok sayıda ziyaretçi geldi. Yerel politikalarda sağlık, dirençli toplumlar oluşturmak ve halk sağlığının ekonomi üzerindeki yeri gibi konuların ele alındığı konferansta Denizli Belediyesi'nin 3 projesi örnek uygulama olarak sunuldu. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı için 3 farklı sunum yapan Denizli Belediyesi yapmış olduğu çalışmalar ile takdir topladı.
Denizli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personeli Kıvanç Eski, dünyada ve Türkiye’de meydana gelen trafik kazları ve çocukların trafikteki durumlarını ve bu durumun en çok çocukları etkilediğini belirterek, Denizli Belediyesi’nin çocukları eğitmek ve onları kent hayatına alıştırmak için Trafik Eğitim Parkı'nı hayata geçirdiğini söyledi.
Denizli Belediyesi Etüt Proje Müdürü Pınar Gülmez Ağırbaş'ın danışma kurulu ve beraberinde yapılan çalışmaları anlattığı sunum, konferansın ana temasına uygunluğu ile paylaşılmış yönetişime en uygun çalışma olarak gösterildi. Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğünün yürüttüğü spor çalışmaları da 'Denizli Spor Yapıyor” isimli sunumla Kent Konseyi Sekreteri Esma Toksoy tarafından sunuldu.