Denizli Belediyesi, şehre kazandırdığı hizmetlerin yerinde görülmesi amacıyla mahalle sakinlerine şehir turu yaptırıyor. Gezide birçok vatandaş, önceden yaşadığı fakat yıllarca gitmediği yerlerdeki değişiklikleri görünce şaşırıyor. Belediyenin son düzenlediği şehir turunda birçok kişi, yıllarca Denizli’de yaşamasına rağmen hiç gitmedikleri yerleri gezme fırsatı buldu. Denizli Belediye Başkan yardımcıları Mahmud Güngör ve Mustafa Gökoğlany gezi boyunca vatandaşları bilgilendirdi.

Gezinin ikinci durağı, Laodikya antik kenti oldu. Birçok vatandaş, Denizli’de doğup büyümesine rağmen ilk kez Laodikya’yı görme fırsatı bulduklarını söyledi. Gezinin diğer bölümlerinde ise Eskihisar Parkı, atık su arıtma tesisi, yollar, köprülü kavşaklar, yaya üstgeçitleri, basketbol ve voleybol sahaları, kapalı spor salonu, yapımı devam eden yeni otogar, İncilipınar Parkı ve Adalet Parkı gezildi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da ziyaretin bu bölümlerine katıldı.

Başkan Zolan, 2004’te belediyede görev yapmaya başladığı günden bugüne her ne hizmet yapılmışsa vatandaşların desteğiyle yapıldığını ifade etti. Zolan, “2004 yılından bugüne kadar Denizlimiz'de dokunulmadık yer bırakmadık. Göründüğünden daha fazla, görünmeyen yerlere hizmet ettik. Yeter ki insanlarımız mutlu olsun, çocuklarımız geleceğe emin adımlarla yürüsün, gelecekte şehrimiz övünç kaynağımız olsun dedik. 2004’te Nihat Zeybekci başkanımızla çıktığımız bu yolda, hizmetleri tek başına biz yapmadık. Bu güzellik sizlerin desteğiyle, gayretiyle, bizlere destek olmanızla, dua etmenizle ortaya çıktı. Denizli’ye birlikte çok şey yaptık ama daha yapacak çok şey var, çünkü Denizlimiz'de kaybedilen yıllar var. O kaybedilen yılları telafi etmek için çok çalışmamız lazım.” dedi.

Geziye katılan vatandaşlardan, Orman Bölge Müdürlüğü’nden emekli Cafer Dolu ise Çamlık’ta 23 yıl görev yaptığını belirterek, "Ben 23 yıl Orman Bölge Müdürlüğü’nde çalıştım. Müdürlüğün tamirhanesinden emekli oldum. Bazı nedenlerle 10 yıldır Çamlık Park’a hiç gelmedim. Burası o zaman için çöplük gibi bir yerdi ama şimdi tanıyamadım, çok değişmiş olarak gördüm.” diye konuştu. Mehmet Gündüz de Karşıyaka Mahallesi’ni gezerken o bölgede yaşadığı günleri hatırladığını belirtti. Gündüz, “Ben bir Denizlili ve çok gezen biri olarak hakikaten Denizli’yi tanıyamadım. Bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Karşıyaka’da evim vardı, çocuklardan dolayı sattım. ‘Yıllarca insanlar orada nasıl yaşıyor?’ derdim. Gezi öncesine kadar bile öyle düşünüyordum. Bugün gittiğimizde ise çok değişmiş buldum, gurur duydum. Esentepe’deki parkı gördük, takdire şâyan.” şeklinde konuştu.